Za pokušaj pljacke kioska 20 mjeseci zatvora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sudsko vijece pulskog Županijskog suda, kojim je predsjedala sutkinja Gabrijela Marceta, nepravomocno je osudilo Luku Bošnjaka (49) iz Vinkovaca na godinu i osam mjeseci zatvora zbog pokušaja razbojstva u kiosku Tiska u Creskoj ulici u pulskom naselju Veli Vrh. U kaznu ce mu se uracunati vrijeme od kada je lišen slobode, odnosno koje je proveo u pritvoru.

Bošnjak je proglašen krivim da je 21. ožujka ove godine u 12.27 sati ušao u kiosk Tiska i prijetio djelatnici nožem tražeci novac. Optuženi Bošnjak priznao je pokušaj razbojstva, ali negirao je da je izvadio nož i njime prijetio djelatnici. Tvrdio da se za vrijeme pokušaja pljacke nož nalazio u kišobranu.

-Optuženi je pocinio kazneno djelo na nacin kako je navedeno u optužnici. Njegovu obranu da je nož bio u kišobranu , a ne u ruci prilikom pokušaja razbojstva sud nije prihvatio. Sud je, medutim, prihvatio njegov iskaz kojeg je dao pred istražnim sucem, a u kojem je priznao kazneno djelo. Buduci da je razbojstvo ostalo u pokušaju sudsko je vijece optuženog blaže kaznilo, odnosno niže od propisane kazne od tri godine zatvora, rekla je uz ostalo sutkinja Gabrijela Marceta, obrazlažuci presudu.

Tijekom postupka Bošnjak je iskazivao da se na razbojstvo odlucio jer je bio iscrpljen od desetodnevnog pješacenja od Vinkovaca do Pule te da je kradom novca ili nekog drugog predmeta kojeg bi mogao prodati, htio doci do sredstava za život, odnosno preživljavanje.

Bošnjak je višestruko osudivan, odnosno tri je puta osudivan zbog razbojstva i tri puta zbog otmice te više puta zbog krada i teških krada. Zbog slabog imovinskog stanja osloboden placanja sudskih troškova, a odlukom suda produljen mu je pritvor koji može trajati do pravomocnosti presude. (S. PERŠIC)


Podijeli: Facebook Twiter