Za pocetak Matija Dedic Trio i ZZ Quartet

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na punom baljanskom Trgu Tomasa Bemba otvoren je 5. Last Minute Open Jazz Festival uz koncert Matija Dedic Trija. Uz Matiju Dedica na klaviru uglavnom njegove skladbe izvodili su Tihomir Husjak na kontrabasu i Borna Šercer na bubnjevima.

I ovom prigodom Dedic je dokazao da je najuvjerljiviji u izvedbama s triom, a s Tihomirom Husjakom i Bornom Šercerom nastupa uigrano. Ocigledno je da je to formacija koja najviše odgovara njegovu senzibilitetu i promišljanju jazz glazbe.

U nastavku je nastupio ZZ Quartet Ratka Zjace i Simonea Zanchinija. Uz poznatog gitarista i inovativnog harmonikaša,  svirali su basist Martin Gjakonovski i poznati bubnjar Ratko Divjak. Bila je to prigoda za promociju novog albuma Ratka Zjace "The way we talk". Uz odobravanje brojne publike redom vrsni glazbenici pokazali su svoje umijece sviranja.

U nastavku festivala nastupaju njemacki Mojito Random Control Trio, Tihana Pavelic Quintet, Kristijan Terzic Sextet, Franklin Caesar Group, Dino Rangel Trio, LeKap Quartet, Voices of Nature i u subotu uz Baljansku noc Waveform i Elsa Valle and rumba caliente. Svi koncerti zapocinju u 21 sat.

U sklopu festivala promovirana je knjiga Davora Hrvoja "Jazz Vibrations". (A. P.)


Podijeli: Facebook Twiter