Za pocetak - jazz

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sanjivi pocetak godine i zagrijavanje za novu sezonu Jazzbine ne može proci bez koncerta za koji se unaprijed zna da na njega nece doci nitko osim organizatora i nekoga iz obitelji, ali upravo je u tome njegova draž.

Ranovecernja svirka u lounge baru hotela Pula ipak je okupila sedam, osam znatiželjnika, što je puno u odnosu na prošle novogodišnje koncerte, ali za pocetak godine nema bolje stvari doli jazz klasika kojima je kvartet pulskih glazbenika napunio baterije prisutnima.

Zasvirali su tako klavijaturist Leon Brenko, gitarist Saša Zorkic, kontrabasist Nenad Mirt i bubnjar Dušan Kranjc ili ukratko Pula Jazz Kvartet koje je zadovoljno slušao pokretac i organizator Jazzbine Željko Markovic.

Kad je vec tu, i kada vec svi rade nekakve liste i osvrte na prošlu godinu, zamolili smo za to i njega. Za pocetak, unatoc tome što su mu svi koncerti u sklopu Jazzbine 2010. bili dragi, posebno izdvaja nastupe Jerseybanda i Cyre Baptiste & Banquet Of The Spirits, a na vrh tog izbora dakako smješta i koncert Johna Scofielda.

- Najvažnije je ipak da smo uspjeli zadržati kontinuitet i kvalitetu, unatoc teškim uvjetima i ostvariti 15-ak gostovanja samo prošle godine, rezimira Markovic.

Cemu se najviše nada što se tice Jazzbine i od cega najviše strepi ove godine? "Ne strepim ni od cega, a vjerujem u dobre koncerte. Ništa posebno ne bih izdvajao nego samo pozivam svu vjernu publiku i ljubitelje dobre glazbe da nam se pridruže", odgovara optimisticno.

Nova Jazzbina donosi i novu koncepciju, dva dana zaredom u sijecnju i travnju, po dva koncerta svaku noc. Markovic to objašnjava time da se jednostavno dogodila mogucnost da dva dana zaredom u Pulu dodu dva sastava koja vec dugo želi cuti u ovom gradu, a to su Digital Primitives i Charles Gayle Trio. Ta ce se prilika dogoditi 21. i 22. sijecnja, a njima su pridružene jake domace snage East Rodeo i Pula Jazz Collective.


Podijeli: Facebook Twiter