Za počasnog građanina kandidira Aki Rahimovski

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Za dodjelu najviših gradskih nagrada i priznanja Grada Pule ukupno je pristigao 31 prijedlog. Za sada ih ocjenjuju članovi Odbora za nagrade i druga priznanja Grada Pule, a jedino što je poznato, neslužbeno, jedan je od kandidata za Povelju počasnog građanina Pule. Ova se povelja dodjeljuje kao posebna počast pojedincima koji nisu stanovnici grada Pule, a svojim su osobnim doprinosom zadužili grad Pulu i njegove građane, značajno pomažući napredak i razvoj grada Pule te suradnju s drugim gradovima u zemlji i inozemstvu.

Ambasador Down sindrom centra

Prema neslužbenim informacijama, za ovu je nagradu zaprimljen prijedlog pulske Lige za borbu protiv raka i predstavnika prijatelja Sergija Blažića Đosera, da se Povelja počasni građanin Pule dodijeli pjevaču Parnog valjka Akiju Rahimovskom, koji dugi niz godina aktivno podupire rad Lige protiv raka, a ujedno je i ambasador pulskog Down sindrom centra.

U pojašnjenju prijedloga pulske Lige protiv raka navodi se da je Rahimovski proteklih 30 godina svojim radom u organiziranju humanitarnih akcija, i sudjelovanjem u njima, bio na dobrobit građana Pule, a sva dobit od humanitarnih akcija korištena je za nabavu opreme za rano otkrivanje malignih bolesti u Općoj bolnici Pula. Prijedlog se zaključuje riječima da bi nagrada Rahimovskom bila zahvala svim glazbenicima i sportašima koji su svojim sudjelovanjima činili humano djelo za dobrobit Puljana. Iako smo Grad upitali da nam dostave prijedloge kandidata za gradske najviše nagrade, službene podatke još uvijek nismo dobili.

Osam kandidata za Nagradu

Naime, Odbor za dodjelu nagrada još nije definirao svoje prijedloge, ali iz Grada su nas obavijestili da je za Nagradu Grada Pule, koja se dodjeljuje istaknutim pojedincima koji su svojim višegodišnjim radom i posebnim uspjesima u unapređivanju gospodarstva, znanosti, kulture, tjelesne i tehničke kulture, odgoja, obrazovanja, zdravstva, socijalne skrbi, zaštite čovjekova okoliša ili u pružanju humanitarne i druge pomoći, dali značajan doprinos razvitku i ugledu grada Pule, pristiglo deset prijedloga, a neslužbeno saznajemo da su dva "dupla", odnosno osam je kandidata. Za Grb Grada Pule, koji se dodjeljuje pojedincima za postignute izvanredne rezultate i osobite uspjehe ostvarene u 2016. godini pristiglo je četiri prijedloga, a, neslužbeno, odnose se na jednog pojedinca i jedan tim. Za Povelju Grada Pule, koja se dodjeljuje pravnim osobama, trgovačkim društvima, ustanovama ili udrugama za izvanredne rezultate i osobite uspjehe u radu, pristiglo je 15 prijedloga, a odnose se na 12 kandidata. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter