Za Pazin kao grad jednakih mogućnosti

Dean Velenderić i Boris Demark (M. MIJOŠEK)
Dean Velenderić i Boris Demark (M. MIJOŠEK)

Od prvog dana svog mandata suočit ću se s problemom klijentelizma, nepotizma i nejednakostima, jednom riječju: s nepravdom! Glas za mene je glas za Pazin kao grad jednakih mogućnosti za sve, rekao je Boris Demark iz SDP-a ističući u srijedu svoju kandidaturu za gradonačelnika Pazina.

Aktualnog predsjednika Gradskog vijeća Pazin, magistra politologije, ravnatelja Doma za odrasle Motovun, jučer je u pulskoj središnjici istarskog SDP-a predstavio pazinski vijećnik Dean Velenderić. Nabrojavši Demarkove brojne funkcije i bogato radno iskustvo, istaknuo je da ovog glazbenika i strastvenog biciklistu, uz znanje i vještine, odlikuje dugogodišnji aktivizam u lokalnoj zajednici i humanitarni rad, a obilježio ga je rad s mladima, briga o starima i nemoćnima te potrebitima.

- Zauzimat ću se za jednake mogućnosti u odgoju i obrazovanju, poput mjesta u vrtiću za svako dijete, besplatnih udžbenike i jednosmjenskog rada. Zatim za mlade, kroz zapošljavanje pod jednakim uvjetima i stvaranja pozitivnog gospodarskog okružja, kao i za osobe s invaliditetom u skladu s nacionalnom strategijom. No, ključno je osigurati jednake mogućnosti za naše starije sugrađane. Na prvom je mjestu Dom za starije, što je tema o kojoj se godinama govori prigodno samo pred izbore, iako zahtjeva ozbiljniji pristup, rekao je Demark. Da bi to potkrijepio pokazao je grafikone za koje kaže da se izvlače pred javnost svakih četiri godine, a na njima se mijenja samo boja.

Demark je profesionalnu karijeru počeo 1985. kao srednjoškolski profesor, od 1999. do 2004. radio je u Odsjeku za prosvjetu, kulturu i ostalo Ureda državne uprave u Istarskoj županiji, a smjesta voditelja prešao je u Grad Pazin kao pročelnik Upravnog odjela za samoupravu, upravu i društvene djelatnosti, da bi 2012. bio imenovan ravnateljem motovunskog doma.

- Građanke i građani Pazina imaju pravo na kvalitetniji život, uređeniju infrastrukturu, dostupnije usluge. U gradskoj upravi namjera mi je stvoriti pozitivno okruženje i vratiti povjerenje u gradsku vlast, prvenstveno stabiliziranjem financijskog poslovanja. Jer iz godine u godinu posluje se nelikvidno, a dugovi prebacuju i gomilaju, rekao je Demark. Pazin se, kaže, nalazi u okruženju koje bilježi blagi gospodarski rast i razvoj, ali pritom ne prati okolicu s kojom se uspoređuje.

- Pozivam građane da obrate pažnju na to što se odradilo u posljednje četiri godine, a što je bilo obećano. Očekujem da se za gradonačelnika uz mene natječu još dva kandidata, očekujem i dva izborna kruga te moju pobjedu u drugom krugu, zaključio je Demark. SDP na lokalne izbore u Pazinu izlazi samostalno. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter