Za Paraolimpijske igre prodano 2 milijuna ulaznica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Oko dva milijuna karata prodano je za Paraolimpijske igre u Londonu koje će se održavati od 29. kolovoza do 9. rujna, objavili su organizatori koji su se pohvalili da su srušili rekord Igara u Pekingu.

Više od 600.000 ulaznica je prodano tijekom srpnja, što je omogućilo da se prijeđe brojka ulaznica prodanih na zadnjim paraolimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine od 1,8 milijuna. U prodaju je pušteno ukupno 2,5 milijuna ulaznica i to za cijene dosta niže nego za olimpijske igre - od 5 funti (6,30 eura) za djecu i starije osobe do 10 funti (12,60 eura) za odrasle.

Predsjednik organizacijskog odbora OI u Londonu (Locog) Sebastian Coe izjavio je da je oduševljen što vidi da Velika Britanija sada ima Igre u srcu.

"Prodati rekordan broj ulaznica za Paraolimpijske igre tri tjedna prije svečanosti otvaranja je apsolutno fantastično i pokazuje nazasitan apetit javnosti za sport na tako visokoj razini", komentirao je i predsjednik Međunarodnog paraolimpijskog odbora Philip Craven.

Oko 4.200 sportaša iz 165 zemalja sudjelovat će na Paraolimpijskim igrama koje počinju u Londonu 17 dana nakon svečanosti zatvaranja XXX. Olimpijskih igara. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter