Za OŠ Veli Vrh još pola milijuna kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gradonacelnik Boris Miletic donio je odluku o pocetku pregovarackog postupka javne nabave bez prethodne objave za izvodenje dodatnih i novih radova na Osnovnoj školi Veli Vrh.

Ukupno procijenjeni radovi iznose 600 tisuca kuna bez PDV-a, a pregovaracki postupak ce se provesti s društvom Strabag iz Zagreba koje je bilo i izvodac radova. Najveci dio radova odnosi se na gradevinu osnovne škole koji ce koštati 487,4 tisuce kuna, radovi na djecjem vrticu iznose 81 tisucu, a na gradevini mjesnog odbora 11,6 tisuca kuna.

Na upit o kakvim je novim i dodatnim radovima rijec, nadležni procelnik Erik Lukšic kaže da se na gradevini škole radi o 21 dodatnoj intervenciji od kojih je najskuplja zaštitna folija na vanjskoj fasadi atrija u iznosu od 151,5 tisuca kuna i ograda od kopilita u prizemnom dijelu za predmetnu nastavu.

Na objektu djecjeg vrtica najznacajnija je stavka rampa za invalide od 50,5 tisuca kuna, dok je na gradevini mjesnog odbora tek jedna intervencija, izrada celicne konstrukcije dimnjaka.

- Mi cemo taj novac osigurati u ovogodišnjem proracunu u kojem smo predvidjeli stavku od pet milijuna kuna za dovršetak isplate svih nedovršenih investicija, medu kojima i za OŠ Veli Vrh, kaže Lukšic.

Gradonacelnik je donio i odluku o izmjeni i dopuni zakljucka o raspisivanju natjecaja za idejno urbanisticko rješenje uredenja gradske rive. Na provedenom natjecaju imenovani su, izmedu ostalog, pozvani natjecatelji, ali je nakon sjednice ocjenjivackog suda odluceno da se kao šesti natjecatelj pozove i Studio 3LHD iz Zagreba.

Takoder, za treceg strucnog savjetnika natjecaja predložen je predstavnik Konzervatorskog odjela Zoran Glivarec, dok je za predsjednika ocjenjivackog suda imenovan prof. dr. Tihomir Jukic, dok je prof. Janez Koželj dopredsjednik tog tijela.

U novoj gradskoj odluci isticu da u uvjetima natjecaja nije specificiran datum raspisivanja natjecaja, kao ni ostali rokovi vezani za taj datum jer je prije raspisivanja natjecaja potrebno ishoditi registracijski broj Hrvatske komore arhitekata.

Izmijenjeni su graficki prikazi obuhvata pojedinih zona te njihovih "kontaktnih podrucja" s naglaskom na cjelovitost natjecajnog rješenja te definirani dodatni tekstualni i foto prilozi koji ce kroz osvrt o "memoriji grada" biti dostavljeni svim natjecateljima. Sve te izmjene ukljucene su u uvjete i program natjecaja.

- Natjecaj ce biti raspisan u iducih deset dana, a ocekujem da cemo idejni projekt moci predstaviti vec na proljece, rekao je Miletic.


Podijeli: Facebook Twiter