Za opasno raskrižje Verude i Krležine u Puli - rotor?

Opasno raskrižje ulica Veruda i Krležine (M. ANGELINI)
Opasno raskrižje ulica Veruda i Krležine (M. ANGELINI)

Najava postavljanja vibracijskih traka na kolnik Ulice Veruda u Puli, neposredno pred raskrižja na kojima učestalo, zbog prebrze vožnje neopreznih vozača, stradavaju nedužni pješaci, još uvijek nije i ostvarena.

- Upravo su na terenu projektanti budućeg prometnog rješenja za južni bulevar kojim će se značajno usporiti vozači. Nama bi bilo najlakše staviti visoke ležeće policajce, no pojavila se mogućnost da na raskrižju Ulice Veruda i Krležine ulice nikne kružni tok, rekao je pročelnik Damir Prhat. Prije nekoliko mjeseci, kada smo također pisali o ovom problematičnom raskrižju, rekao nam je da u prostornim planovima za to područje nisu predviđeni rotori. Međutim, to se očito promijenilo zbog učestalih prometnih nesreća.

- Ako se odlučimo za izgradnju rotora, ne bi bilo velikih građevinskih radova, tek malo širenja zbog skretanja ulijevo, pa bi sama izgradnja bila vrlo brza. Usto, namjeravamo riješiti i problem raskrižja ulica Veruda, Sisplac i Galijotske iznad stadiona na Verudi, najavljuje pročelnik.

Pritom ističe i treću mogućnost, osim ležećih policajaca i izgradnje kružnog toka. Naime, prije raskrižja bi se postavio sustav za videonadzor koji bi bio povezan sa semaforom i u slučaju nečije prebrze vožnje automatski bi se palilo crveno svjetlo, koje bi zaustavljalo vozila na određeno vrijeme. (piše G. ROJNIĆ, snimio M. ANGELINI)

Djetetu stanje nepromijenjeno

Dijete i otac koji su teško nastradali u prometnoj nesreći prošlog tjedna na raskrižju Ulice Veruda i Krležine, kada je na njih na pješačkom prijelazu naletjelo vozilo, još su na liječenju, dijete u riječkom KBC-u Sušak, a otac u pulskoj Općoj bolnici.

Dijete je u Rijeku stiglo u komi i stanje mu je nepromijenjeno, a otac, neslužbeno saznajemo, više nije na odjelu intenzivne njege. (S. B. I.)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter