Za oglašavanje i promociju Labinštine 800.000 kuna

Rabačka šetnica (A. ŠĆULAC)
Rabačka šetnica (A. ŠĆULAC)

Sedma redovna sjednica Skupštine Turističke zajednice Grada Labina održana je jučer u dvorani Gradske knjižnice Labin. Raspravljen je prijedlog programa rada i financijskog plana za 2017.godinu. Radmila Paliska-Kos, direktorica Ureda istakla je kako nastavljaju suradnji s Gradom Labinom u aktivnostima na uređenju mjesta, s 1.MAJ-om nastavljaju se aktivnosti u dodatnom čišćenju šetnice i plažnog prostora u Rapcu te odvoza smeća s dijela šetnice prema plaži Prižinja i s plaže Prtlog u srpnju i kolovozu te čišćenje pojasa uz cestu Rabac-Labin jednom tjedno u sezoni. Turistička zajednica preuzima trošak vode na tuševima u Rapcu i provest će niz eko akcija čišćenja priobalja i podmorja rabačkog zaljeva u suradnji s raznim udrugama. Održava bike staze i signalizacije u suradnji s Istra bike klubom Labin.

Što se manifestacija tiče, istaknuta je organizacija Rabačkog ljeta te suradnja s Valamar Rivierom u obogaćivanju ponude za goste Rapca. Spomenuto je da TZ daje niz potpora manifestacijama drugih organizatora ili se pojavljuje kao suorganizator i to pogotovo kod outdoor manifestacija u pred i posezoni.

Slijedom spomenutog, marketinške aktivnosti Ureda usmjerene su na jačanje turističkog prometa u pred i posezoni prema našoj geozoni. Od stranih tržišta pogotovo Njemačka, Austrija, Italija, Slovenija te zajedničkom marketinškom suradnjom s Turističkom zajednicom Istarske županije na privlačenju što većeg broja avio prijevoznika na pulski aerodrom i povećanje prometa s tržišta Velike Britanije, sjevernih njemačkih pokrajina i Skandinavije, ali i ostalih europskih središta.

Spomenimo da je u suradnji s članicama TZ Labina te udrugama uloženo dosta truda na kreiranju i razvoju ponude, poput biciklizma, pješačenja  te ostalih outdoor aktivnosti, ali i  obogaćivanju gastronomske ponude. 

Što se financijskog plana za 2017 godinu tiče,  prihodi od boravišne pristojbe su planirani u iznosu od 3,6 milijuna kuna. Prihod od turističke članarine je planiran u iznosu od 580 tisuća kuna, a ostali nespomenuti prihodi u iznosu od 10 tisuća kuna. Prijenos viška  prihoda u narednu godinu – planiran je u iznosu  od gotovo 310 tisuća kuna.

Turistička zajednica značajna će sredstva, preko pola milijuna kuna, iduće godine izdvojiti za dizajn vrijednosti - poticanje i sudjelovanje u uređenju mjesta.  Na manifestaciju Rabačko ljeto utrošiti će se 420 tisuća kuna, a na suorganizaciju i potpore organizaciji drugih organizatora 372 tisuće kuna. Kontinuirano se ulaže i u on- line i off-line oglašavanje i promotivne aktivnosti te će u tu svrhu iduće godine utrošiti 796 tisuća kuna. (I. AHMIČEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter