Za održavanje javne rasvjete 3 milijuna kn

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Medu 18 akata koje je donio gradonacelnik Boris Miletic za razdoblje od 7. do 14. travnja našla se i odluka o objavi natjecaja za obavljanje komunalne djelatnosti održavanja javne rasvjete. U obrazloženju se navodi da je do odluke o raspisivanju natjecaja došlo zbog toga što se ukazala potreba, ali i na temelju ugovora prema Zakonu o komunalnom gospodarstvu i odluke o komunalnim djelatnostima.

U tom je clanku naime propisano da ce se javni natjecaj raspisati kada vrijednost poslova komunalne djelatnosti u jednom proracunskom razdoblju prelazi pola milijuna kuna bez PDV-a, a usvojenim programom održavanja komunalne infrastrukture Grada Pule za ovu godinu predvideno je nešto više od tri milijuna kuna za održavanje javne rasvjete.

Ugovor o održavanju javne rasvjete sklopit ce se na cetiri godine, a tko ce to obavljati, odlucit ce predstavnicko tijelo jedinice lokalne samouprave. Dokumentacija za javni natjecaj može se preuzeti svaki radni dan od 8.30 do 11 sati u Upravnom odjelu za komunalni sustav i imovinu na Forumu. Ponude se dostavljaju najkasnije do 4. svibnja u 10 sati što je ujedno i rok za otvaranje ponuda.

Gradonacelnik je donio još jednu odluku o raspisivanju natjecaja, i to za ustupanje radova izgradnje oborinske odvodnje dijela Ulice Šurida u Štinjanu, dužine oko 280 metara. Procijenjena vrijednost nabave je 676.500 kuna s ukljucenim PDV-om. (N. S.)


Podijeli: Facebook Twiter