Za obnovu vukovarskog vodotornja - 20 tisuća kuna

Malin na vitar i najmlađi Medulinci  (Neven LAZAREVIĆ)
Malin na vitar i najmlađi Medulinci (Neven LAZAREVIĆ)

Tijekom večeri posvećene medulinskom malinu za obnovu vukovarskog vodotornja prikupljeno je 14.552 kune, a iz Općine Medulin jučer javljaju da će iz proračuna donaciju zaokružiti na 20.000 kuna.

Svečanost otvorenja Malina na vitar, održana prošlog petka na medulinskoj rivi, imala je i humanitarnu notu. Vjetrenjača, simbol Medulina, ponovno je zavrtjela svoja jedra, a Medulinci su svoju veliku svečanost posvetili Vukovaru, odnosno simbolu Grada heroja i hrvatskog zajedništva - Vodotornju izrešetanom u ratu, za čiju su obnovu prilozi prikupljani na svim štandovima, pa čak i na onima s hranom i pićem.

Svoje su likovne radove na platnu, staklu, u keramici i drugim tehnikama izložile sve generacije medulinskih likovnjaka, od djece iz vrtića do odraslih mještana, polaznika umjetničkih radionica i članova udruga. Na štandu Osnovne škole "Dr. Mate Demarina" gotovo su razgrabljeni keramički magnetići s motivom medulinskog malina koji je tako krenuo na put po svijetu, jer su za njima posegnuli i brojni turisti. Da su ti suveniri učeničkih ruku djelo i koliko je Medulincima važna njihova vjetrenjača objasnile su im ravnateljica škole Dragica Dorić i profesorica likovne kulture Mirjana Konta.

Dobrovoljni prilozi za Vodotoranj prikupljani su i na štandu Dječjeg vrtića Medulin, udruge MedulinArt i drugih, pa i na promociji knjige "Medulinski mlinovi", autora i urednika Andreja Badera, u izdanju Općine.

Osim spomenutih, uspjehu cijele ove večeri pridonijeli su prvenstveno brojni posjetitelji, a potom entuzijasti i kreativci iz Dječjeg vrtića Ciciban, udruga Studio Valeria, Ulika, Format i Medulinska placa, DKUS-a Mendule i plesnog studija Piruete, medulinska podružnica Sindikata umirovljenika te pojedinci poput pjesnikinja Marije Peruško i Sare Lorencin, gospođe Irene Buić Mitrović, barkariola Milana Brenka, Nevena Kirca i Alena Lorencina. Pomogli su i Agroprodukt, pekara San Sebastijan, obrt Nutrija, Regi elektrika, tvrtka Pronat i Med eko servis. (D. PALIBRK)

Donacije se i dalje prikupljaju u Malinu

Akcija prikupljanja priloga za obnovu vukovarskog vodotornja nastavlja se i dalje, i to baš u Malinu na rivi koji je za posjetitelje otvoren svakog dana ujutro i navečer, od 8.30 do 11.30 te od 19.30 do 22.30 sati.


Podijeli: Facebook Twiter