Za obnovu pulskog aerodroma 7,5 milijuna kuna

Led signalizacija zamijeniti će zastarjele table
Led signalizacija zamijeniti će zastarjele table

Uz nove destinacije koje bi Zračnoj luci Pula na kraju godine trebale znatno povećati promet, kreću i nove investicije u vrijednosti od 7,5 milijuna kuna. Svakako najveći zalogaj je uređenje i kompletna rekonstrukcija postojećeg Duty free shopa kojeg zračna luka planira urediti u partnerstvu s njemačkom tvrtkom Heinemann, glavnim dobavljačem robe u dućanu.

- Hainemann je radio na dokumentaciji no zbog organizacijskih promjena koje su se dogodile u toj tvrtki dokumentacija kasni. Nismo željeli riskirati pa planiramo s radovima startati početkom studenog, a sve bi trebalo biti gotovo u veljači 2015. godine, kaže direktor pulske zračne luke Svemir Radmilo.

Ovih dana počinje uređenje prostora odnosno prilagodba schengenskom režimu, a novac u iznosu od 85 tisuća eura osigurali su iz predpristupnog fonda IPA.

Do sezone Radmilo najavljuje i uređenje parkinga u sklopu aerodroma, uvođenje automatskog plaćanja i putem sms poruka, a rampe na parkiralištu već su uklonjene.

Planiraju kompletno urediti okoliš, a u planu je i nabavka nove led signalizacije koje će zamijeniti zastarjele table za signalizaciju.

Radmilo očekuje da će do kraja godine probiti brojku od 400 tisuća pristiglih putnika što bi značilo povećanje prometa između 15 i 20 posto u odnosu na lani. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ, snimio M. ANGELINI)

OPŠIRNIJE U DANAŠNJEM TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter