Za obnovu OŠ i domova zdravlja zatraženo 1,6 mil. kn

Kandidirana je i sanacija pokrova lučnog krova na sportskoj dvorani labinske Srednje škole Mate Blažine (I. RADIĆ)
Kandidirana je i sanacija pokrova lučnog krova na sportskoj dvorani labinske Srednje škole Mate Blažine (I. RADIĆ)

Istarska županija kandidirala je na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti projekte obnove objekata nekoliko obrazovnih te zdravstvenih institucija u Istri, ukupne vrijednosti 3,8 milijuna kuna, od čega je od Fonda zatraženo pokrivanje troškova radova u visini 1,6 milijuna kuna. Po riječima pročelnice Patricije Smoljan, ovim bi se projektima smanjili troškovi energije prilikom zagrijavanja, povećala toplinska zaštita te smanjilo onečišćenje okoliša.

Tako je za izmjenu postojeće stolarije na zgradi OŠ Divšići, ukupno vrijedne 151,7 tisuća kuna, od Fonda zatraženo 60,7 tisuća kuna. Za istu investiciju na zgradi OŠ Vitomira Širole Paje u Nedešćini predviđeno je 259 tisuća kuna, a od Fonda se potražuje 103,8 tisuća. Sanacija pokrova ravnog krova OŠ Vladimira Nazora u Vrsaru stajat će 838,7 tisuća kuna, a na natječaj je kandidirano 335,5 tisuća. Na koncu, tu je i sanacija pokrova lučnog krova na sportskoj dvorani labinske Srednje škole Mate Blažine, koja bi trebala stajati 1,7 milijuna kuna, a od Fonda se potražuje 688,7 tisuća.

Kandidirani projekti u području zdravstva odnose se na objekte Istarskih domova zdravlja. Tako je na zgradi zdravstvene stanice Veruda u Puli predviđena izmjena postojeće rasvjete u ukupnoj vrijednosti 239 tisuća kuna, a od Fonda je zatraženo 95,7 tisuća. Na objektu buzetske ispostave Istarskih domova zdravlja valja postaviti demit fasadu, napraviti izolaciju tavanske konstrukcije te izmijeniti dio postojeće bravarije pa se od ukupne investicije vrijedne 350 tisuća kuna od Fonda potražuje 210 tisuća. Za izmjenu postojeće rasvjete te rekonstrukciju predavaonice na zgradi rovinjske ispostave od Fonda su zatražene 222 tisuće kuna, koliko i iznosi investicija. Kandidirana je i investicija na porečkoj ispostavi Istarskih domova zdravlja kojom je predviđena izmjena postojeće drvene stolarije onom PVC. Ukupna cijena radova iznosi 24,1 tisuću kuna, a udio koji bi trebao osigurati Fond iznosi 9,5 tisuća kuna. (V. KAPELOTO)


Podijeli: Facebook Twiter