Za obnovu doma obitelj Zović 20 tisuća kuna


U organizaciji Lions cluba Poreč održana je u uvali Peškera hvalevrijedna humanitarna akcija "Svjetla dobrote" u kojoj je prikupljeno oko 20 tisuća kuna za obitelj Zović iz Funtane. Novac je namijenjen obnovi njihove kuće koja je proteklog ožujka u potpunosti izgorjela u požaru.

U toj je akciji u nebo iznad Peškere pušteno čak 900 lampiona koji su obasjali noć stvorivši posebnu atmosferu, što je, iznad svih očekivanja, popratilo više od tisuću djece i roditelja. Uspjehom akcije prezadovoljni su u Lions clubu, doznajemo od voditelja projekta "Svjetla dobrote" i tajnika Lionsa Hrvatske Zlatka Jankovića-Miloša.

- Okupilo se gotovo dvostruko više posjetitelja nego smo očekivali. Prodali smo svih 900 lampiona koje su zatim roditelji sa svojom djecom puštali u zrak. Ovo nam je prvi takav projekt i očito smo pogodili. Najavili smo da ćemo prikupiti minimalno 18 tisuća kuna, ali bit će to barem 20 tisuća, jer još čekamo obračun donacija koje su direktno uplaćene na račun Lionsa. Veselimo se što smo pomogli obitelji Zović čija se kuća već počela obnavljati, veli Janković-Miloš i dodaje da te večeri na Peškeri nisu došli samo žitelji Poreča i okolnih mjesta, već i iz drugih gradova Istre, što ih posebno raduje.

Neki su i zakasnili na početak akcije na Peškeri, pa nisu mogli više kupiti ekološke, za prirodu potpuno neškodljive biorazgradive lampione od bambusova drva, zbog čega je bilo i dječjih suza.

U akciju je, nastavlja voditelj projekta, uloženo jako puno truda. Njenom uspjehu uvelike su doprinijeli Grad Poreč, Turistička zajednica Poreča, Općina Funtana, Društvo Naša Djeca, brojni donatori, pokrovitelji i mediji. Svoj su doprinos akciji dale i osnovne škole iz Poreča, Vrsara i Tara, te vrtići s Poreštine. U programu su nastupili sastavi Le Parentine, Act Positive Duo i Techno vikings, dok su okupljene pozdravili Janković-Miloš i zamjenica načelnika Općine Funtana Elena Morellato Djapjaš. (T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter