Za novu stolariju ili fasadu može se dobiti 37.500 kn

Još tjedan dana otvorene su prijave za energetsku obnovu kuća
Još tjedan dana otvorene su prijave za energetsku obnovu kuća

Građani Pule koji žele obnoviti svoje kuće i tako ih učiniti energetski učinkovitijima, mogu se prijaviti na javni natječaj Grada Pule za podnošenje prijava za sufinanciranje Projekta povećanja energetske učinkovitosti u obiteljskim kućama na području grada.

Oni koji se dosad nisu usudili ulaziti u velike investicije obnove svojih kuća sada imaju priliku dobiti bespovratna sredstva u iznosu do 50 posto opravdanih troškova ulaganja, odnosno do maksimalnih 37.500 kuna s PDV-om po obiteljskoj kući, odnosno projektu.

Kako doznajemo od Minje Savović iz nadležnog gradskog pododsjeka za energetsku učinkovitost, natječajem se može opravdati trošak nastao nakon 29. ožujka, kada je donijeta odluka o raspisivanju natječaja kojim se sufinancira zamjena postojeće i ugradnja nove, energetski učinkovite, vanjske stolarije ili povećanje toplinske zaštite vanjske ovojnice (vanjski zid-isključivo fasada) u 20 obiteljskih kuća na području grada Pule.

Korisnik može ostvariti pravo na sufinanciranje samo jedne od mjera povećanja energetske učinkovitosti - za zamjenu vanjske stolarije ili povećanje toplinske zaštite fasade s tim da sredstva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost mogu iznositi do 40 posto opravdanih troškova ulaganja, ali ne više od 30 tisuća kuna s PDV-om, a Grad Pula sufinancira do 10 posto opravdanih troškova ulaganja, ali ne više od 7.500 kuna.

Natječaj je za građane Pule otvoren do 27. svibnja, a tekst natječaja s pripadajućim prilozima može se preuzeti u prostorijama pisarnice Grada Pule (Stara tržnica 1) ili sa službene stranice Grada Pule www.pula.hr. Sve dodatne informacije mogu se dobiti i u Upravnom odjelu za komunalni sustav i imovinu, Odsjeku za imovinu, Pododsjeku za energetsku učinkovitost (Forum 2/II).  (B. PETROVIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter