Za novo ruho Histrije i Punta Verudele 25 mil. €

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Arenaturist i Zagrebacka banka potpisali su danas u Puli ugovor o kreditiranju investicijskog programa Arenaturista u 2011/2012. godini za hotel Histria i turisticko naselje Punta Verudela. Ukupan iznos investicije je 25 milijuna eura.

Prošlogodišnje uredenje 16 soba i dva apartmana na jednom katu poznatog pulskog hotela Histria, koji je slavnih osamdesetih bio ponos i dika turisticke Pule, najavilo je novi, dugoocekivani investicijski ciklus u pulskom hotelskom poduzecu Arenaturist.

Naime, nakon završetka ovogodišnje turisticke sezone ovaj ce se hotel zajedno s apartmanima Punta Verudela iz temelja preurediti, ne bi li sljedece godine docekali goste s vecim komforom i više zvjezdica. Time ce Histria i Punta Verudela sa sadašnje tri zvjezdice prijeci na cetiri, iako ce hotel imati i sve mogucnosti za pet zvjezdica, no takav objekt još nije prioritet Arenaturista.

U hotel i naselje, zajedno s okolnom infrastrukturom, prije svega hortikulturom, investirat ce se 25 milijuna eura, a radovi bi, po rijecima jednog od izvršnih direktora Arenaturista Relija Slonima, trebali biti gotovi za pet do šest mjeseci.



Uz smještajni dio price, Histria ce urediti i svoj kongresni centar, po uzoru na jednu vec uredenu kongresnu dvoranu. Kako nam kaže Slonim, najveca promjene desit ce se zapravo na najnižoj etaži hotela, koja ce u potpunosti promijeniti izgled. Tamo ce uz zatvoreni bazen biti ureden u potpunosti novi wellness i spa centar, s raznim saunama i prostorijama za masažne i beauty tretmane, relax prostore te fitness studio na nešto više od tisucu kvadrata.

Što se pak Punta Verudele tice, nakon preuredenja apartmanski dio naselja brojit ce 18 vila, 436 novih apartmana i 123 studija. Uz smještajni dio preuredit ce se vanjski bazen, djecja i shopping zona te uvesti dodatni novi sportski sadržaji.

- Za nas je jako bitno da cemo sve poslove u sklopu ove investicije dodijeliti domacim tvrtkama, tako da ce novac ostati u Hrvatskoj. Želja nam je ovom investicijom uz produženje sezone privuci i goste više platežne moci te tim projektom Pulu uciniti još privlacnijom destinacijom. Inace, nakon preuredenja objekti ce nositi hotelski brend Park Plaza, a zvat ce se Park Plaza Histria Pula te Park Plaza Verudela Pula, zakljucio je Slonim. (Barbara BAN)

VIŠE O BUDUCEM IZGLEDU HOTELA
HISTRIA I PUNTA VERUDELE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA


Podijeli: Facebook Twiter