Za Nicole Živolić zeleno svjetlo u Zvjezdicama

Nicole Živolić briljirala u Zvjezdicama
Nicole Živolić briljirala u Zvjezdicama

- Nisam očekivala takvu reakciju žirija, komentirat će 14- godišnja Porečanka Nicole Živolić oduševljenje kojim je peteročlani žiri već u prvoj epizodi nove sezone RTL-ovog glazbeno-natjecateljskog showa Zvjezdice proteklog vikenda popratio njenu izvedbu pjesme "My Immortal" grupe Evanescence. Nicole se time izborila za ulaz u zvjezdanu petorku koja je prošla u daljnji krug natjecanja, a da će usprkos neospornom glazbenom talentu itekako morati zasukati rukave ukazuje podatak da se za drugu sezonu dječjeg natjecateljskog showa prijavilo 2500 dječaka i djevojčica od kojih će njih šezdeset najboljih u idućim emisijama predstavljati žiriju.

Mladoj Porečanki se podignulo svih pet članova žirija. Vanna je njen nastup popratila riječima; "Imaš svoj svijet i zato što imaš snagu uvući nas potpuno u taj svijet, mi se tebi rado predajemo. To je nevjerojatna snaga". Luka Nižetić povjerio je da je uživao zatvorenih očiju.

- Mi se u žiriju jako čuvamo velikih riječi zbog prošle sezone, no moram tvoj nastup komentirati. Svaka ti čast, bravo, zaključio je Zdravko Šljivac, a Nicolinim su nastupom oduševljeni bili i Alka Vujica te Enis Bešlagić.

Nicole pjeva od svoje 11-te godine kada je prvi puta nastupila na porečkom festivalu Veseli glasi - Voci allegre. Unazad dvije godine intenzivnije pohađa satove vokalne tehnike kod mentorica Katarine Jurić i Ane Kučan Jakšić koje surađuju s Udrugom "Mali veliki mikrofon" iz Buzeta. Nicole se naime prijavila za županijski dječji festival Mali veliki mikrofon, uspostavila je suradnju sa voditeljem Alanom Poropatom koji ju je povezao sa mentoricama. Ta suradnja traje već dvije godine i očito ima efekta s obzirom na rezultate koje je postignula na festivalima u Buzetu, Poreču i u Rijeci, a Zvjezdice su došle kao logičan slijed njenih postignuća. Nicole pohađa srednju školu u Puli, školuje se za hotelijersko-turističkog tehničara, svira harmoniku i klavir, i igra košarku.

- Posebno veseli podrška mladih pjevača Udruge "Veliki mali mikrofon" s kojima Nicole raste kako na pozornici tako i izvan nje. Njen je uspjeh podstrek mnogima koji tek traže svoj put pod glazbenim suncem, reći će Poropat.

Za sve je "kriva" Dorotea

Za što bolji plasman Nicole u Zvjezdicama, osim roditelja, iz Londona gdje trenutno živi navijat će i njena 19-godišnja sestra Sara kao i 17- godišnja sestra Dorotea, koja se također bavi pjevanjem. Živolići su prava glazbena obitelj. Za sve je zapravo i "kriva" Dorotea koja je prva krenula na festivalske pozornice, a sestre su zajednički počele pohađati i satove vokalne tehnike kod mentorica Katarine Jurić i Ane Kučan Jakšić, suradnicama Udruge "Mali veliki mikrofon" iz Buzeta. Rezultati nisu izostali, Dorotea je na festivalu mladih pjevača u Pazinu 2014. godine osvojila drugu nagradu žirija. Srebro su joj dodijelile autorice s kojima danas surađuje, zaslužne za njenu prvu samostalnu pjesmu "Veliko volim te" za koju glazbu potpisuje Ines Prajo, tekst Arijana Kunštek, a aranžman Dejan Orešković. Za pjesmu " Veliko volim te", veselih, brzih ritmova u skladu s njenim godinama, napravljen je video spot u režiji Igora Modrića, koji je snimljen u studiju u Lovranu, a može se vidjeti na youtube kanalu. Uskoro kreće i promocija na lokalnim televizijskim postajama kao i gostovanja na radio postajama.

Dorotea koja pjeva od 2008. godine, a odskočna joj je daska bio porečki festival Veseli glasi - Voci allegre , kaže da je njena autorska pjesma rezultat svog njenog dosadašnjeg truda.

- Rijetki su takvi slučajevi gdje iz iste obitelji dolaze takva dva glazbena talenta, reći će Alan Poropat zadovoljan što ima priliku surađivati sa obje sestre. (Gordana ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter