Za nerazvrstane prometnice IPARD-ova tri mil. kuna

Ilustracija (Arhiva)
Ilustracija (Arhiva)

Proračun Grada Vodnjana za lanjsku godinu ostvaren je u iznosu od 30,61 milijun kuna, što je 82,74 posto plana, podatak je iz godišnjeg obračuna proračuna, jednoglasno usvojenog sinoć na sjednici Gradskog vijeća.

Program gradnje komunalne infrastrukture lani je pak realiziran u iznosu nešto većem od četiri milijuna kuna, što je 85 posto od planiranog. Smanjen program gradnje rezultat je krizne gospodarske situacije i nedostatka investicija, što nije samo problem Vodnjana, nego i cijele šire regije, rekao je gradonačelnik Klaudio Vitasović.

No, u posljednje vrijeme osjeća se blagi pomak nabolje, dodao je, a velika prilika za razvoj je i nedavni ulazak Hrvatske u Europsku uniju.

Najavio je da će se putem sredstava EU-fonda IPARD na Vodnjanštini asfaltirati i urediti tri nerazvrstane prometnice. Bit će uređena cesta Peroj - Batvači dužine četiri kilometra, zatim prometnica koja od industrijske zone Galižana vodi do Stancije Barbo na području Valbandona, dužine nešto više od dva kilometra, te prometnica Gajana - Tršićani dužine oko 600 metara, a u nastavku će je urediti Općina Svetvinčenat, kojoj su za to također odobrena IPARD-ova sredstva.

Gradu Vodnjanu je za tri prometnice ukupno odobren iznos od tri milijuna kuna. Natječaj za izvođače je već raspisan, a svi radovi moraju biti gotovi najkasnije u kolovozu sljedeće godine.     

Grad u nadolazećem razdoblju također planira putem sredstava europskih fondova revitalizirati povijesne jezgre Vodnjana, Galižane i Peroja te graditi kanalizacijsku i vodovodnu mrežu. (P. LUKEŽ)  


Podijeli: Facebook Twiter