Za neplaceno ladanje po hotelima godinu dana zatvora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Snježana Brunelli (52) iz Rovinja nepravomocno je pri bujskom Opcinskom sudu osudena na jedinstvenu kaznu zatvora od godinu dana zbog tri kaznena djela prijevare, koje je pocinila od studenog do prosinca 2008. Brunelli se nalazi u pritvoru od 17. listopada ove godine.

Proglašena je krivom jer je od 8. do 13. studenog 2008. kao gost hotela Sol Coral u Umagu koristila usluge smještaja i vanpansionske usluge neistinito predocivši na recepciji da ce ih platiti. No, Brunelli je iz hotela otišla a da se nije propisno odjavila, odnosno podmirila trošak od 3.710 kuna, za koliko je oštetila vlasnika hotela Istraturist Umag.

Krajem prosinca na isti je nacin u ljecilištu Istarske toplice boravila desetak dana, ne plativši pritom usluge smještaja, restorana, terapije i poliklinike Sveti Stjepan.

Istom je metodom na recepciji predocila djelatnici da ce usluge platiti na kraju boravka, no to nije ucinila, vec je otišla a da se nije odjavila te je ljecilište ošteceno za oko pet tisuca kuna.

Tijekom svog boravka u Istarskim toplicama na prodajnom mjestu Glasa Istre, koje se nalazi u sklopu toplica, uzimala je robu bez podmirivanja racuna. Naime, djelatnicama kioska Glasa Istre obecavala je da ce robu platiti prije odlaska iz toplica, no to nije ucinila.

Brunelli je iz kioska uzimala ženske carape, kupaci kostim, trenerku, hlace, šlape, razglednice, cigarete, olovke za oci, mobilni telefon i bon za telefon te razne higijenske potrepštine. Ošteceni iznos su naknadno zajedno podmirile dvije djelatnice kioska Glasa Istre.

Brunelli se pred sudom izjasnila da se ne smatra krivom za navedena kaznena djela prevare, ali nije osporila postojanje duga prema oštecenicima i svoju obvezu da ih podmiri. U svom je iskazu priznala da je u Istarskim toplicama boravila krajem godine i pocetkom 2009. te da je iz toplica otišla a da nije platila dug. No, takoder je kazala da se u toplice trebala vratiti, ali da se kraju zadržala u Rijeci te se kasnije nije vracala.

Za trgovacku robu koju je uzimala u kiosku Glasa Istre izjavila je da je neposredno prije odlaska svu robu ostavila u hotelskoj sobi u kojoj je boravila. O svemu je navodno bila izvijestila hotelsko osoblje. Isto tako, iz Sol Corala otišla je, kaže, bez placanja jer je racun mislila platiti novcem od osiguranja, koji nije nikada dobila.

Sudu je tvrdila da nije namjeravala nikoga prevariti i da ima najbolju namjeru platiti dugove, a dosad to nije ucinila jer je mislila da je sve to placeno.


Podijeli: Facebook Twiter