Za neke kandidate nisu glasali ni susjedi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Celni ljudi IDS-a i HSU-a Ivan Jakovcic i Silvano Hrelja, koji su glasali u Istri, trijumfirali su i na svojim birackim mjestima, baš kao i Zoran Milanovic u Zagrebu te Radimir Cacic u Varaždinu. Za predsjednicu HDZ-a Jadranku Kosor nisu glasali niti njeni susjedi - na birackom mjestu u OŠ Antuna Gustava Matoša HDZ je dobio 193, a Kukuriku koalicija 581 glas. Nije bolje prošao niti njen dojucerašnji partner, predsjednik HSS-a Josip Frišcic, koji je na svom birackom mjestu dobio za HSS svega 54 glasa, što je 12 manje od HDZ-a, dok je za Kukuriku koaliciju glasalo 111 biraca.

Na Jakovcicevom birackom mjestu u Porecu u maloj sali Puckog otvorenog ucilišta Kukuriku koalicija je dobila
365 glasova, a HDZ 71. Hrelja je glasao u Puli u prostorima Mjesnog odbora Busoler, gdje su 344 glasa bila za listu SDP-HNS-IDS-HSU, a slijedi Ladonja sa 66 glasova.

Damir Kajin tradicionalno dobro prolazi kod kuce u Buzetu. Tako je bilo i na nedjeljnim izborima kada je na birackom mjestu u Mjesnom odboru Buzet Kukuriku koalicija dobila 298 glasova, a drugoplasirana Ladonja samo 27. U prostorima Mjesnog odbora Stoja, gdje je glasao i SDP-ovac Peda Grbin, 600 glasova je bilo za Kukuriku koaliciju, a 85 za HDZ.

Istarski su biraci u Sabor poslali i Nansi Tireli iz Hrvatskih laburista, koja je glasala u Vinežu u Domu kulture, gdje se njena stranka plasirala na drugo mjesto sa 64 glasa iza prve Kukuriku koalicije s 498 glasova.

Plinio Cuccurin, koji je ostao na korak do Sabora, u svojim je Balama za Ladonju osvojio 358 glasova nasuprot Kukuriku koaliciji s 221, koja samo u toj opcini nije bila na prvom mjestu u istarskom dijelu 8. izborne jedinice. (S. B.)


Podijeli: Facebook Twiter