Za napuštene pse skupljeno više od sedam tisuća kuna

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

Dvodnevna humanitarna manifestacija za pomoć napuštenim psima o kojima brine Udruga za zaštiti životinja Snoopy - "Brekfest" polučila je odlične rezultate. Kako doznajemo od organizatorica Andree Milovan i Aleksandre Paić, u petak se na humanitarnom koncertu u Uljaniku okupilo oko 400 ljudi, a sakupljeno više od sedam tisuća kuna. Nastupili su Arboretum kolektiv, Teddy Lee, PulaP Reggae Station, Brada Selecta i Junior Tee.

Dani bojazni prošli

- Prezadovoljne smo, prikupilo se i više nego što smo očekivali, a mnogi su davali i više od 15 kuna koliko je bio ulaz na koncert, rekla nam je Andrea.

Velika je gužva bila i u Dnevnom boravku Rojca gdje se održalo druženje s volonterima i svojevrsni buvljak, a ljudi su u velikom broju dolazili donirati hranu za životinje, deke, igračke, povodce… Kako nam je navela predsjednica udruge Dijana Bekić pomoć im je itekako dobrodošla budući da se trenutno u tvrđavi Kaštijun brinu od čak stotinjak pasa, od čega 30-ak koje su uzeli iz romskih naselja u Međimurju gdje su životarili u katastrofalnim uvjetima. Obzirom da su psići bili boležljivi, necijepljeni i nečipirani briga oko njih iziskivala je velik trošak te udrugu financijski iscrpila.

- Vrata smo otvorili za čak 38 pasa iz romskog naselja, a velik je broj njih bio bolestan. No, sada su dani bojazni za većinu njih prošli i za desetak dana uslijedit će i prva udomljavanja, navela nam je Bekić.

Kako je dodala neki su od njih već i rezervirani, a drugi strpljivo čekaju na brižne vlasnike. Tko ih želi doći posjetiti ili donirati udrugu može se javiti na broj 092-314-1053 ili volonterke kontaktirati preko Facebook stranice.

Školarci skupljali sredstva

Na druženju smo susreli i učenike Osnovne škole Veruda - Bornu, Patrika, Matka, Dominika i Lauru, koji su u Rojc stigli u sklopu projekta koji provode u školi. Kako doznajemo do njihove učiteljice engleskog Tee Šiško jedna od tema projekta u kojemu su zajedno s mađarskom školom jesu i volonterstvo te briga o lokalnoj zajednici, a oni su odlučili volontirati u azilu za životinje. Kako su nam učenici ispričali u školi su sakupljali novce za napuštene psiće, a uskoro će ih i posjetiti u azilu. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter