Za najtransparentniju gradsku upravo dosad

(M.ANGELINI)
(M.ANGELINI)

Umagu su potrebne promjene i nova forza koja će ubrzati razvoj, a siguran sam da svojim znanjem, iskustvom i energijom u suradnji sa svojim timom to mogu i postići, poručio je Daglas Koraca, kandidat IDS-a za gradonačelnika Umaga, na konferenciji za novinare na kojoj je predstavio svoj predizborni program "Ambicije za Umag", kandidatkinje za svoje zamjenice Sunitu Prodan-Benolić i Robertu Lakošeljac te IDS-ove kandidate za Gradsko vijeće.

Nova srednja škola i jaslice

- Otvorena i transparentna gradska uprava, otvaranje novih radnih mjesta izgradnjom poslovne zone i poduzetničkog inkubatora, uređenje starogradske jezgre i izgradnja nove srednje škole uz izgradnju infrastrukture u prigradskim naseljima pet je ključnih projekata na kojima Koraca sa suradnicima temelji svoj rad do 2021. Nužnim smatra otvaranje vrata gradske uprave, uvođenje Dana za građane, kada će gradska uprava biti servis dostupan svim građanima Umaga. "Stvorit ćemo najtransparentniju gradsku upravu u Hrvatskoj, a osim ažurnih web stranica grada, organizirat ćemo javne tribine i e-konzultacije, a u gradskoj upravi službenici će biti zaduženi za određena gospodarska područja, a građani će im se moći obratiti za savjete i pitanja", rekao je Koraca.

Kao gradonačelnik sa suradnicima Koraca će se zalagati za gradnju poslovne zone kako bi se privukli investitori, a mladim će poduzetnicima biti namijenjen poduzetnički inkubator. Subvencijama i bespovratnim potporama poticat će se zapošljavanje i samozapošljavanje. Uređenju gradskih plaža i druge turističke infrastrukture posvetit će se više pozornosti, a u najam javne će gradske površine ponovo od 1. svibnja do 30. rujna.

- Uredit ćemo gradsku infrastrukturu, obnoviti tržnicu i starogradsku jezgru i omogućiti rješavanje vlasničkih odnosa u tom dijelu grada. Modernizirat ćemo luku za potrebe profesionalnih ribara i sportskih ribolovaca i u nju vratiti jahte. Ulagat ćemo i u infrastrukturu u naseljima izvan grada, gradske plakatne površine dat ćemo u najam, a prihod usmjeriti udrugama, rekao je Koraca. Posebno će se založiti za izgradnju nove moderne srednje škole, s obrazovnim programima prilagođenima stvarnim potrebama na tržištu rada, a otvorit će se i jaslice za djecu od šest mjeseci do godinu dana života.

Jeftiniji POS-ovi stanovi

Posebno je važno, naglasio je, osiguranje širokopojasnog brzog interneta u cijelom gradu te besplatnih WiFi punktova. "Gradit ćemo POS-ove stanove po znatno pristupačnijim cijenama no što su sada, a to je 850-900 eura po četvornom metru", rekao je Koraca te dodao da neće zapostaviti kućnu skrb za građane u potrebi, ali ni druge kojima je potrebna tuđa pomoć. "Pred nama je velik posao i jasni ciljevi koje namjeravamo ispuniti u naredne četiri godine. Mi ćemo to ostvariti jer želimo da se naš Umag razvija i raste. Čast mi je danas stajati uz svoj tim i kraj sebe imati osobe na koje se možemo osloniti, ja i svi građani Umaga", zaključio je Koraca. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter