Za Nagradu Grada Pule kandidirano 15 pojedinaca

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Tradicionalno, u sklopu obilježavanja Dana grada Pule, dodjeljuju su nagrade sugrađanima za koje se smatra da su zaslužili javna gradska priznanja. Građani s prebivalištem u Puli, svoje su prijedloge do kraja veljače dostavili gradskom Odboru za dodjelu nagrada Grada Pule.

Za Nagradu Grada Pule, prestižno javno priznanje, ove su godine zaprimljene kandidature za 15 istaknutih pojedinaca koji su svojim višegodišnjim radom i posebnim uspjesima u unapređivanju gospodarstva, znanosti, kulture, tjelesne i tehničke kulture, odgoja, obrazovanja, zdravstva, socijalne skrbi, zaštite čovjekova okoliša ili u pružanju humanitarne i druge pomoći, dali značajan doprinos razvitku i ugledu Grada Pule. Za Grb Grada Pule zaprimljena su tri prijedloga kandidata za postignute izvanredne rezultate i osobite uspjehe u prethodnoj godini, a za Povelju Grada Pule kandidirano je šest pravnih osoba (trgovačka društva, ustanove i udruge) za izvanredne rezultate i osobite uspjehe u radu.

Za Povelju "Počasni građanin Grada Pule" koja se dodjeljuje kao posebna počast pojedincima koji nisu stanovnici Pule, ali su svojim osobnim doprinosom zadužili grad Pulu i njegove građane, značajno pomažući napredak i razvoj grada Pule te suradnju s drugim gradovima u zemlji i inozemstvu, ove godine nije pristigao niti jedan prijedlog.

Nagrade se dobitnicima uručuju na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Pule, koja se 5. svibnja, na dan oslobođenja grada, održava u Istarskom narodnom kazalištu. (S. R. S.)


Podijeli: Facebook Twiter