Za načelnika PU istarske javilo se 5 kanditata

Na natječaj za načelnika PU Istarske javilo se 5 kandidata (Arhiva/S. RADOLOVIĆ)
Na natječaj za načelnika PU Istarske javilo se 5 kandidata (Arhiva/S. RADOLOVIĆ)

Interni natječaj Ministarstva unutarnjih poslova za načelnike svih policijskih uprava u Hrvatskoj zaključen je proteklog tjedna, a za razna radna mjesta unutar MUP-a pa i ono načelnika PU istarske javila četvorica kandidata iz PU Istarske i to načelnik Sektora kriminalističke policije Dragutin Cestar, načelnik Sektora za granicu Damir Grgorović, aktualni načelnik Uprave Mladen Blašković, voditelj pomorske i aerodromske policije Dragan Stipanović te Blaškovićev prethodnik Loris Kozlevac, koji je trenutno načelnik Odjela za nezakonite migracije pri Upravi za granicu Ravnateljstva policije.

Glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Dušan Miljuš kazao je da u ovom trenutku ne može kazati tko se od njih za koje radno mjesto natječe, no najavio je da idućeg tjedna počinje testiranje svih prijavljenih.

Natječaj je raspisan za slobodna radna mjesta rukovodećih policijskih službenika u Ministarstvu unutarnjih poslova od zamjenika glavnog ravnatelja policije za opću sigurnost, do načelnika policijskih uprava. Na natječaj su se prijavila 123 kandidata među kojima su spomenuta petorica iz Istre no iz popisa objavljenog na stranicama MUP-a RH nije vidljivo za koje se radno mjesto natječu.

Testiranje kandidata koji ispunjavaju formalne uvjete iz internog oglasa održat će se u utorak, 21. kolovoza, u Visokoj policijskoj školi Policijske akademije u Zagrebu. Nakon obavljenog testiranja s kandidatima za mjesto načelnika PU istarske održat će se intervju 23. kolovoza pa će tek nakon toga biti poznato tko će biti prvi istarski policajac. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter