Za Mirnu zainteresiran Danko Koncar

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jucerašnja glavna skupština Mirne d.d. bila je vjerojatno uvod u novo preslagivanje vlasništva nad ovom tvrtkom s više od 130 godina tradicije, u kojoj ni najstariji Rovinjci ne pamte kada je imala tako malo zaposlenih i tako malu proizvodnju.

Iako nam novi clanovi Nadzornog odbora iz varaždinskih tvrtki Pluris, Validus i Nikomat, nekad povezani u Fima grupi, koji zajedno imaju 74 posto dionica, nisu eksplicitno potvrdili, cini se da nisu protiv nove prodaje Mirne.

Iz pouzdanih izvora saznajemo da dubinsku analizu Mirne izvodi tvrtka Danka Koncara Kermas ulaganja, koja je uz ostalo bila zainteresirana i za kupnju hrvatskih brodogradilišta, a u Istri je vec radi buducih ulaganja kupila velik broj nekretnina. To nam je potvrdila i Ivana Nobilo Cetinski, glasnogovornica te tvrtke cije je sjedište u Zagrebu.

- Mogu potvrditi da naša tvrtka obavlja dubinsku analizu Mirne. O preuzimanju je rano govoriti buduci da smo tek poceli s analizom koja ce pokazati kojim je sve dubiozama opterecena i kakvo je njeno poslovanje, rekla nam je Ivana Nobilo Cetinski.

U svakom slucaju, i sadašnji i buduci vlasnici Mirne imaju još mnogo toga za razriješiti ne bi li konacno stala na zdrave noge i povratila nekadašnji ugled. Rovinjska tvornica je, naime, još uvijek opterecena brojnim dubiozama iz prethodnih razdoblja, koje svakodnevno utjecu na njen rad. (A. POKRAJAC)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. OPŠIRNIJE O OVOJ TEMI CITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE.


Podijeli: Facebook Twiter