Za mene su glasali građani svih političkih opcija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uz sedam IDS-ovih gradonačelnika prvi izborni krug dao je i jednog pobjednika iz redova SDP-a. Njegova pobjeda ipak nije iznenađenje jer prvi istarski SDP-ovac Vili Bassanese i na trećim uzastopnim neposrednim izborima za gradonačelnika dobio je povjerenje svojih sugrađana da vodi grad Umag. Bassanese je Umag prvi put "osvojio" 2009. godine svojom nezavisnom listom, u SDP-u je od 2012. godine, a od siječnja prošle godine i na čelu županijske organizacije stranke. I na prošlim i na ovim izborima među biračima je bio daleko popularniji od stranačke koalicijske liste tako da mu, usprkos uvjerljivoj izbornoj pobjedi, tek predstoji osigurati stabilnu potporu u Vijeću u narednom mandatu.

- Pobijedili ste i na trećim izborima za gradonačelnika Umaga, drugi put u prvom krugu. Što je po vama ono što vam je donijelo još jednu uvjerljivu pobjedu?

- Naravno da sam sretan zbog uvjerljive pobjede, no ono na što sam ponosan je da su građani prepoznali vidljiva djela i rezultate te da su za mene glasali građani iz svih političkih opcija. To govori o jedinstvu kada su u pitanju projekti od vrijednosti za cijelu zajednicu i to je najvažnija poruka.

- Koliko se Umag promijenio u zadnjih osam godina?

- Umag se nalazi u najvećoj fazi razvoja u svojoj povijesti i u proteklih osam godina smo od grada slučaja postali pokretač lokalnog razvoja i grad primjer na regionalnoj i državnoj razini. Realizacijom strateških projekta poput plinofikacije, izgradnje sustava zaštite od poplava, izgradnje cjelokupnog prometnog sustava te izgradnje ostale temeljne infrastrukture uz turističku i gospodarsku infrastrukturu, stvorili smo uvjete za razvoj i sigurnu budućnost grada. No, naš najveći uspjeh je skrb o djeci i umirovljenicima. Kroz projekt "Umag grad djece 2010-2020" u konačnici ćemo rekonstruirati ili nanovo izgraditi sve umaške vrtiće i škole. Izgradili smo Dom umirovljenika koji je ocijenjen kao primjer kvalitete bez pomoći države i županije iako je to bilo u njihovoj nadležnosti. Umag je danas grad sigurnosti i perspektivne budućnosti za sve svoje građane i na to sam ponosan. (Milan PAVLOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter