Za Međunarodni dan prava djeteta posadili stablo

Dječji gradonačelnik želi zaštititi parkove (D. ŠTIFANIĆ)
Dječji gradonačelnik želi zaštititi parkove (D. ŠTIFANIĆ)

U cilju obilježavanja nedavnog Međunarodnog dana prava djeteta te Dana usvajanja Konvencije UN-a o pravima djeteta, predstavnici Dječjeg gradskog vijeća na čelu s dječjim gradonačelnikom Pule Mariom Tomašićem te predstavnicom Grada Pule, voditeljicom Odsjeka za odgoj, obrazovanje, sport i tehničku kulturu Jasminom Lichtenberg, danas su u pulskom parku Monte Zaro posadili stablo.

- Sadnja je simbolična i vezana je za naš projekt koji smo dosad radili, da nešto napravimo za parkove Pule, pa smo odlučili posaditi drvo.

Kao dječji gradonačelnik nešto sam htio napraviti za parkove, to je bio moj prvi prijedlog i onda smo krenuli u projekt protiv vandalizma u parkovima za koji smo dobili državnu nagradu, rekao je Tomašić. Ima daljnje planove i projekte, naveo je, ali uvijek će se vraćati na očuvanje parkova jer je to uspješno, a taj projekt se sviđa i drugima.

Grad podržava sve aktivnosti Dječjeg gradskog vijeća, rekla je Lichtenberg, pa i ovu sadnju koja je proizašla iz projekta pod nazivom "Pulska igrališta i parkovi-naši prostori za druženje i igru".

- Projekt je dobio prvu nagradu na državnoj razini, na to smo vrlo ponosni te se nadam se da će i u budućnosti Dječje gradsko vijeće imati još projekata u kojima ćemo ih aktivno podržati. Djeca će u aktivnostima grada i dalje sudjelovati u skladu sa svojim mogućnostima i planovima, rekla je Lichtenberg. (P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter