Za medicinske aparate prikupljeno 50 tisuća kuna

Članice pulskog Inner Wheela na pedijatriji
Članice pulskog Inner Wheela na pedijatriji

Kao rezultat 17. dobrotvornog koncerta IWK-a Pula, održanog 9. lipnja ove godine, Inner Wheel Klub Pula prikupio je iznos od 50.213,20 kuna za što su nabavljeni medicinski aparati za potrebe Pedijatrije Opće bolnice Pula. Medicinske aparate članice Inner Wheela uručivale su kako su stizali od dobavljača i oni su već u upotrebi. Tijekom ovog tjedna predstavnice Inner Wheela posjetile su i pedijatriju gdje su im dr. Mirna Milevoj Ražem, voditeljica Odjela za pedijatriju, i glavna sestra Sibil Benčić, pokazale praktičnu primjenu doniranih uređaja. Time je i službeno privedena kraju ovogodišnja humanitarna akcija. 

- Želimo se od srca zahvaliti svima koji su nesebičnom podrškom IWK-u Pula pomogli ostvariti postavljeni cilj ovogodišnjeg dobrotvornog koncerta, a to je bila kupnja medicinskih uređaja potrebnih u liječenju malih pacijenata na Odjelu za pedijatriju Opće bolnice Pula. Dana 9. lipnja 2016. godine u Domu hrvatskih branitelja održan je dobrotvorni koncert kojeg je organizirao Inner Wheel Klub Pula u suradnji s Glazbenom školom Ivana Matetića Ronjgova Pula. I ove godine Glazbena škola nam je poklonila prekrasan koncert čiji su sudionici bili učenici i nastavnici te škole. Usprkos sveukupno teškoj gospodarskoj situaciji, lijepo je znati da još uvijek postoje ljudi dobre volje i velikog srca koji su spremni pomoći. Zahvaljujući svima njima i njihovim donacijama, bilo materijalnim ili nematerijalnim, i ove je godine organizirani dobrotvorni koncert polučio veliki uspjeh, istaknula je predsjednica IWK-a Pula Meri Mihovilović. 

Sveukupan iznos prikupljene novčane donacije iznosi, dakle, 50.213,20 kn. Tim su sredstvima nabavljeni medicinski uređaji i to jedan perfusor space - infuzijska volumetrijska pumpa sa štrcaljkom, dva Infuzomat spacea -  infuzijska volumetrijska pumpa za infuziju, transfuziju i prehranu, potom dva komada Laerdal balona za oživljavanje nedonoščadi (silikonski, balon 240 ml, maske 0/0 i 0/1, rezervoar za 02 600 ml s ventilom), potom jedan Laerdal balon za oživljavanje za dojenčad i djecu (silikonski, balon 500 ml, maske 0/1, 2 i 3/4 rezervoar za o2 600 ml s ventilom), tri komada Babysense i respiratory monitor te dva televizora.

- Na kraju se još jedanput zahvaljujemo svima onima koji su na bilo koji način pridonijeli uspješnom ishodu akcije prikupljanja sredstava i time olakšali liječenje djece na Odjelu pedijatrije Opće bolnice Pula, rekla je Mihovilović. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter