Za Mašu Srdic prikupljeno 50.000 kn

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kažu kako na pravog prijatelja možeš racunati i u najvecoj nevolji. Maša Srdic, 17-godišnja ucenica 3. razreda pulske Gimnazije koja je prije pola godine teško oboljela od leukemije, na svoje prijatelje itekako može racunati. Naime, upravo su oni bili ti koji su uz pomoc profesora Gorazda Cosica i Filipa Zoricica organizirali humanitarni koncert koji se sinoc održao u klubu Uljanik.



Epilog ove hvalevrijedne inicijative je prikupljenih cak 50 000 kuna koje su Maši potrebne za skori zahvat transplatacije koštane srži. Stoga se može reci da je humanitarna akcija zbilja uspjela jer prikupljeni iznos novca predstavlja stvarnu pomoc, a ne samo simbolicnu donaciju. Zasluga je to svih koji su dupkom ispunili Uljanik i odlucili pomoci Maši.



- Znali smo da Maši treba financijsku pomoc i jednostavno smo se svi ukljucili u organizaciju ovog koncerta kako bi napravili nešto za nju. Ja s Mašom idem u razred. Ona je jedna od najboljih ucenica, ima sve petice, a usto i trenira odbojku. Prije bolesti bila je i na pragu ulaska u reprezentaciju. Ujedno je super prijateljica i uvijek je nasmijana - govori Martina Percan, jedna od organizatorica koncerta.



Ova humanitarna manifestacija pocela je oko 20 sati nastupom gimnazijskih bendova Hombe, Metanoie, M. Divinityja i Interakte, zatim vodnjanskog hip-hop kolektiva Dem Crew te solo nastupom gimnazijalke Ines Nožice.

- Mislim kako su ovakve akcije potrebne ako njima možemo nekom pomoci. Maša zaista ima puno prijatelja, ovdje se veceras okupila cijela Gimnazija - kazao je maturant Ivan Jovic koji je nastupio s bendom Interakta.

Nakon ovog, uvodnog dijela koncerta nastupili su Marijan & Gabi iz Nole koju su svojim hitovima poput "Dio tebe", "Iznad oblaka" ili "Do kraja" raspjevali brojnu publiku.



Nakon Marijana & Gabi svoj doprinos ovoj humanitarnoj manifestaciji dali su uvijek veseli i raspoloženi Gustafi. S prvim taktovima njihova hita "Sanjati cemo žuto" medu okupljenima je zavladala vesela i rasplesana atmosfera. Nizali su se njihovi hitovi poput "Katarine", "Brkice" i "Žminjke", a oduševljena publika gotovo da nije htjela Gustafe pustiti s pozornice. Pjesma "Kadi su ta vrata" koji su Gustafi izveli kao bis oznacila je kraj ovog humanitarnog koncerta, no redoviti program kluba Uljanik nastavio se do dugo u noc.

Podsjetimo kako svi oni koji žele pomoci Maši mogu to još uvijek uciniti uplatom dobrotvornih priloga na broj žiro racuna u OTP banci: 2407000-3205385041.


Podijeli: Facebook Twiter