Za Lou Reeda je izraz R.I.P. bio "podgrijana večera"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dan nakon smrti Loua Reeda, brojni slavni glazbenici i glumci odali su mu počast na društvenim mrežama napisavši "počivao u miru" (R.I.P.), iako je taj legendarni američki glazbenik za života govorio da ga takvi izrazi posljednjeg pozdrava podsjećaju na "večeru podgrijanu u mikrovalnoj pećnici".

R.I.P. su među brojnim slavnim osobama napisali redatelj Kevin Smith, gitarist i pjevač grupe Kiss Paul Stanley, glumice Susan Sarandon, Mia Farrow i Virginia Madsen, reper LL Cool J, komičar Patton Oswalt, glumica i glazbenica Juliette Lewis, glumac John Cusack, glazbenik Billy Idol, grupe The Who, Guns N' Roses...

Izjavom o RIP-ovanju koje ga podsjeća na podgrijanu večeru svojeglavi Lou Reed u svom je stilu iskazao neslaganje s društvenim konvencijama i običajima, za kojima su slavni u povodu njegove smrti ipak posegnuli.

Glazbenik Lou Reed, koji je umro u nedjelju u 71. godini, najpoznatiji je po svom radu u 60-ima kao gitarist, pjevač i tekstopisac za grupu Velvet Underground nakon čijeg je raspada 1970. nastavio solo karijeru. Reed je imao veliki utjecaj na američku kulturu uvodeći avangardni rock, pop-art i pjesme o životu na ulici, drogi, seksu, otuđenju i nasilju u mainstream glazbu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter