Za lošeg vremena besplatno kampiranje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Turisticki kamp Droompark Hooge Veluwe na istoku Nizozemske nudi svojim gostima besplatan boravak ako prosjecna temperatura u to vrijeme bude niža od 20 Celzijevih stupnjeva, najavila je u utorak uprava kampa.

"Ovom akcijom htjeli smo jasno i glasno reci da je, usprkos pljuskovima, moguce dobro iskoristiti godišnji odmor", rekla je Sylvia Jansen, direktorica kampa.

"Dozlogrdilo nam je citati u novinama i slušati na televiziji da je ljeto preloše za kampiranje. Temperatura se svaki dan mjeri u 14.00 sati i upisuje na plocu na recepciji", rekla je Jansen.

Kada se kampist odjavljuje, izracuna se prosjecna temperatura tijekom njegova boravka i, ako je ona niža od 20 stupnjeva, boravak se ne naplacuje, kazala je, dodavši da je akcija pocela u ponedjeljak i trajat ce do 20. kolovoza.

Da bi mogli iskoristiti tu pogodnost, turisti moraju boraviti u kampu barem pet dana zaredom.

Po podacima nizozemskog meteorološkog zavoda, srpanj je u Nizozemskoj bio hladniji no inace, a kolicina oborina dvostruko veca od prosjeka. No u ponedjeljak se sunce vratilo, a najvece dnevne temperature bit ce oko 25 Celzijevih stupnjeva.


Podijeli: Facebook Twiter