Za Lorencina ću glasati, za Jakovčića ne bih

Damir Kajin (M. MIJOŠEK)
Damir Kajin (M. MIJOŠEK)

Saborski zastupnik Damir Kajin pozdravio je vijest da Darko Lorencin, IDS-ov pomoćnik ministra gospodarstva, postaje novi ministar turizma.

- Za Lorencina ću u Saboru podignuti ruku, ali za Jakovčića kao ministra to nipošto neću učiniti, rekao nam je Kajin i dodao: Pred samo dva dana na HTV-u Jakovčić je 'sahranio' Zakon o strateškim investicijama, kojeg je pred javnošću branio upravo Lorencin. Osporio je 'strateške investicije' od 20 milijuna eura, tvrdeći da bi one trebale iznositi 150 milijuna. Pa, koje je to investicije u tom iznosu dobila Istra?".

Prije ponude Darku Lorencinu, šansu da postane ministar dobio je Vaš najveći politički protivnik Ivan Jakovčić. Kako to komentirate, da Zoran Milanović želi Jakovčića za ministra, a Vas za istarskog župana?

- Premijer Milanović time je samo pokazao da nema ništa protiv IDS-a, baš kao što nema ništa protiv Istre. Danas Istra nije ugrožena izvana, nego iznutra, jer je ugrožava Jakovčićeva izvršna vlast, a ne politika koja se kreira iz Zagreba. To potvrđuje podatak da ćemo u 2013. godini imati dvije milijarde investicija više nego bilo koje prethodne godine. Sve ono što Jakovčić nije uspio sa Sanaderom, Istra će uspjeti s Milanovićem kao premijerom.

Zašto je premijer zvao šefa IDS-a, bez obzira na očiti sukob? Je li riječ o ruganju, kako ste izjavili?

- Prije svega, neka Jakovčić pokaže da može preskočiti ljestvicu. Nije u pitanju vjerodostojnost Milanovića, nego Jakovčića, koji je premijera nazivao "killerom" i poručivao mu da neće ući u istu prostoriju. Napokon, Milanović nije istražitelj i nije na njemu da ustanovi ima li Jakovčić "čiste ruke".

Riječ je o predizbornim igrama?

- Što se tiče slučaja Ostojić, drsko je podmetanje tvrditi da iza toga stoji Milanović ili netko iz izvršne vlasti, ili pak Kajin. Za detalje slučaja prvi puta sam čuo na HTV-u pred desetak dana. (Dubravko GRAKALIĆ)

CIJELI RAZGOVOR PROČITAJTE U DANAŠNJEM TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter