Za "Lijepom našom" u Umagu tražila se karta više

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Školsku sportsku dvoranu u Umagu napunilo je sinoc više od 1.300 gradana koji su tri sata uživali u javnom snimanju HRT-ove zabavno-glazbene emisije "Lijepom našom". Tražila se karta više jer je manifestacija okupila brojne istarske pjevace i plesace, folklorne i klapske skupine te poznata imena hrvatske estrade, i to pod uhodanom voditeljskom palicom Branka Uvodica.

Emisija ce na HRT-u biti prikazana 3. i 10. travnja, jer osim ove glazbene veceri, pripremljena je i reportaža o Umagu i okolici. Valja naglasiti da je dogadaj imao humanitarni karakter, što su zajedno dogovorili organizatori ove veceri Grad Umag i Hrvatska radiotelevizija.



Dakle, cijena ulaznica iznosila je simbolicnih 10 kuna, a prikupljeno je ukupno 13.600 kuna koji ce iduci tjedan biti uruceni mladicu iz Umaga, oboljelom od leukemije, za pomoc u lijecenju. Osim glazbenih poslastica, i to je vrlo vjerojatno bio velik poticaj gradanima da se okupe u tako velikom broju.

S pozornice su publiku na pocetku veceri pozdravili gradonacelnik Umaga Vili Bassanese i istarski župan Ivan Jakovcic, a zatim je nastupilo folklorno društvo Umag, KUD Uljanik, folklorna skupina iz Bala te ona udruge Gaia. Slijedio je nastup klapa Lungomare, Teranke, Volta, a zatim su pjevali Zoran Tomaic i Ondina Delmestre.





Tada je došao red na Tamburaše za dušu pa Voljena Grpca i Vivien Galetta te grupu Magnolia. Potonjoj se pridružio poznati pjevacki par Sergio Pavat i Vesna Nežic Ružic. Malo tko ne zna za Lidiju Percan, nakon koje su krenuli suvremeni muzicki ritmovi grupe Karma, Lidije Bacic, Lea, Nede Ukraden, dok je finale prepušten Alki Vuici, koja je rodom iz Umaga.

Emisija je tekla uobicajenim, dobro uhodanim tokom, s produkcijom na visokoj razini te odlicnom organizacijom. Umažani zaista mogu biti ponosni što je njihov grad ugostio tim HRT-a i što su sudjelovali u tako popularnoj emisiji.


Podijeli: Facebook Twiter