Za labinski HSU plin je jedini prihvatljivi energent

(R. SELAN)
(R. SELAN)

Gradski odbor Hrvatske stranke umirovljenika smatra da je plin jedini prihvatljivi energent u budućem Plominu C, zalažu se za građanski nadzor nad mjernim stanicama koje će mjeriti njegove emisije i zahtijevaju od Gradskog vijeća da o tome donese zaključak na tematskoj sjednici zakazanoj za ponedjeljak, stavovi su koje su na današnjoj konferenciji za novinare iznijeli predsjednica gradskog HSU-a Alda Miletić, potpredsjednik Josip Mohorović te vijećnik Josip Škopac.

Škopac smatra da tematska sjednica dolazi sa zakašnjenjem, a krivca nalazi u predsjedniku Gradskog vijeća Valteru Poropatu ocjenjujući da je izbjegavao sazivanje tvrdnjom da je takva sjednica već održana 31. siječnja 2011.

Medijsku izjavu župana Ivana Jakovčića o Plominu C kao prljavoj investiciji kojoj Zagreb želi zagaditi Istru smatraju nekorektnim potezom povučenim da bi se na najlakši način pridobilo birače.

- Građani Istre, a naročito Labinštine, taoci su kalkulantske županove politike. Bilo bi krajnje vrijeme da se od toga odustane jer na kraju svih paradiranja i igrokaza oni će biti ti koji će, kao i uvijek, platiti račune, rekao je Škopac.

Miletić je istaknula da će posljednja rata duga države prema umirovljenicima biti isplaćena do Božića, da stranka zahtijeva buduće usklađivanje mirovina s onim indeksom cijena koji najbrže raste te da je od Ministarstva financija zatraženo da Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje preuzme ovrhe nad mirovinama, što trenutačno obavlja Fina.

Mohorović je iskoristio priliku da podsjeti na smisao nastanka i djelovanja HSU-a, a to je nužnost i potreba obrane minimuma dostojanstva umirovljenika u uvjetima "kulta nereda i nerada i sveopće pljačke". (R. SELAN)


Podijeli: Facebook Twiter