Za kraj godine 200 zabavnih programa na 50 lokacija

Stanko Mrva
Stanko Mrva

Na današnjoj konferenciji za novinare u prostorijama Pula Film festivala prezentiran je ovogodišnji program "Prosinac u Puli - Dicembre in citta" koji će na 50 lokacija u gradu tijekom prosinca i siječnja ponuditi 200-tinjak događanja, što programa za djecu, što glazbenih događanja. Kako je istaknula ravnateljica Pula Film festivala Gordana Restović, u organizaciji ovogodišnjeg "Prosinca u Puli" sudjeluje sedam gradskih trgovačkih društava, pet javnih ustanova te 54 razne udruge i tvrtke sa svojim programima. 

Čarobna šuma na Giardinima

- Program će se održavati na lokacijama Giardini, Portarata, Forum i Tržnice te Trgu kralja Tomislava kojem će klizalište na otvorenom omogućiti da zasja u punom sjaju. Na Portarati će, pak, biti velika svjetleća jelka, a cjelokupni Giardini biti će osvijetljeni i namijenjeni djeci, pogotovo uz programe Čarobne šume. Među čak 200 programa na 50 različitih lokacija u gradu, brojni su koncerti, predstave i radionice namijenjene najmlađima, a nezaobilazna je Čarobna šuma na Giardinima, uz Kućicu Djeda Mraza i veselu svjetlosnu rasvjetu, u kojoj svake godine 700-tinjak pulskih mališana ostavi svoje želje. Sve radimo kako bi pulskoj djeci bilo lijepo, a od ove godine imamo i vizualni znak na kojem su dizalice, Gradska palača, Zlatna vrata, Augustov hram,… te suvenire, rekla je u uvodu Restović.

Na Portarati će se održati tradicionalna Rocktarata, uz 15 koncerata s početnim 1. prosinca Night Expressa, a od kojih se izdvajaju Jura Stublić i Film (23. prosinac), Zabranjeno pušenje (26. prosinac) te Urban&4 (28. prosinac). Tržnica će ponuditi glazbeno-gastronomski program, uz tradicionalne "Padele", a u Novu godinu Puljane će uvesti Prljavo kazalište i The Night Express, uz nezaobilazni vatromet.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić izrazio je zadovoljstvo i pohvalio izvrsnu dugogodišnju suradnju gradskih institucija, udruga i pojedinaca, koji svojim kreativnim programima pridonose prepoznatljivosti manifestacije.

- Upravo susret i skup takvih programa, kojih je ove godine čak 200, Pulu čine prepoznatljivom, a građanima nude raznovrsnu blagdansku ponudu za sve uzraste sastavljenu od glazbenih događanja, izložbi, sajmova, kazališnih predstava, radionica, kulinarskih pa i sportskih programa. Vjerujem da će posebice uživati najmlađi, kojima je namijenjeno više od 80-ak programa, a ponajviše preobrazba Giardina koja će se pretvoriti u "Čarobnu šumu" i u prosincu im biti najzanimljiviji svjetleći gradski park, popraćen prepoznatljivim sajamskim kućicama s prigodnom, blagdanskom ponudom. Klizalište je već postalo tradicionalno okupljalište brojnih naših sugrađana koji u zimskim mjesecima imaju još jedan sadržaj gdje se mogu dobro provesti i zabaviti u gradu. Ove će godine klizalište biti smješteno na Trgu kralja Tomislava i sasvim sigurno upotpunit će ukupni adventski doživljaj u našem gradu, kazao je gradonačelnik.

Ravnatelj Pula sporta Ivan Glušac nadovezao se na novu lokaciju klizališta Trg kralja Tomislava i obavijestio da je otvorenje predviđeno 30. studenog u podne te da će biti otvoreno do 14. siječnja, svakodnevno od 9 do 22 sata, uz prilagođeno radno vrijeme za blagdane. 

Klizanje na otvorenom

- U suradnji s pulskim školama i vrtićima, ali i predškolskim i školskim institucijama cijele Puljštine, organizirano je besplatno klizanje, a cijene ulaznice i najma klizaljki su na razini prošlogodišnjih, koje su ujedno i najpovoljnije u čitavoj zemlji. Na klizalištu će se upriličiti i doček Nove godine za najmlađe, 31. prosinca u podne, uz nastup grupe Gelato Sisters. Naša ideja je bila omogućiti djeci klizanje za vrijeme školskih ferija, pogotovo onima koji ne odlaze na skijanje, kako bi doživjeli zimski ugođaj. Klizalište je na novoj lokaciji, novom trgu koji je brzo postao centar života Verude. Ove godine klizanje će biti na otvorenom, što će ugođaj činiti puno ljepšim, otkrio je Glušac, istaknuvši da će prvi, i posljednji, dan klizališta za sve biti besplatan.

Direktorica marketinga i prodaje Arena Hospitality Group, sponzora programa, Manuela Kraljević, iskazala je da je potpora Arena Hospitality Grupw već tradicionalna, te da podupiranjem kulturnih događanja žele doprinijeti pulskom imidžu i dodatnoj ponudi i tijekom izvansezonskih znanih aktivnosti. (Goran ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter