Za kraj doslovni hard core

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Monteparadiso festival završio je u subotu nastupom šest bendova uglavnom mracnijeg hard core izricaja u unutarnjem dvorištu Rojca. Festival je ove godine proslavio 18. godinu održavanja, a organizatori su se tom prilikom odlucili vratiti trodnevnom izdanju.

Vec od cetvrtka krenulo se udarno, masovna posjecenost i off program bez kraja. No, osjetno manje posjetitelja u subotu, iako i dalje u okvirima dobre posjecenosti. Shizofrene vremenske prilike i festival u kojem je sve, a ne samo glazba, hard core, ucinili su svoje. Te veceri gotovo podjednak broj vec udomacenih posjetitelja u unutarnjem i vanjskom dvorištu.

Talijanski i bendovi sa sjevera Europe cesti su gosti Monteparadisove bine. U subotu su nastupali: iz Italije Minkions i Children of Technology, Brat Pack i Citizens Patrol iz Nizozemske, Uncurbed iz Švedske te jedini subotnji domaci bend - šibenska Nula. Dojam je taj da publiku ipak više pokrece jednostavni punk nego mješavine trash metala i hard corea.

U publici namjernik do namjernika, a nakon što se prestane naplacivati upad prošaraju je i oni otvoreniji sugradani koji su bacili dir i kao po nekom ljetnom rasporedu za taj dan izvukli "marte" iz ormara. Punk i moda, doduše ona underground, idu ruku pod ruku.

U tri dana moglo se naici na svašta, recimo na remen s mini ekranom, a na njemu leteci i svjetleci natpis "Monteparadiso". Ili vam se pak usred najvece akcije na i ispred bine, otprilike u desetom redu obraca jedan od posjetitelja i moli ako može fotografirati tenisice da pokaže djevojci kakve bi ona trebala nositi.

Na štandovima pak, osim nezaobilaznih doslovno punk krpica, jer prišivci su apsolutni imperativ, ali i ostalih odjevnih predmeta i glazbenih izdanja, naravno i literatura. Mahom ona aktivisticka.


Podijeli: Facebook Twiter