Za kraj blago iz morskih dubina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kao u nekakvoj fantasticnoj piratskoj romanticnoj bajci, blago iz morskih dubina pronadeno je i servirano na kraju. Metafora je to posljednje veceri u znaku morskih plodova prvog Istria Gourmet & Jazz festivala kojim je u umaškom Stella Marisu okoncana manifestacija koja je bila glazbeno-gurmanska uvertira u ATP turnir.



Veliki interes posjetitelja svih nacija još jednom pokazuje da turisti ipak preferiraju morske plodove. A posljednju gastronomsku noc organizirala je Obrtnicka komora Umaga i Savudrije, odnosno Ceh ribara, koji su kao glavne zvijezde veceri - Ottavio Visintin, Daniele Turcovich, Renzo Turcovich, Makovac Diego i Danilo Latin - ocistili i skuhali cak 20 kilograma pedoca, pet kilograma mušula, deset kilograma kapešanti, i cak šest litara brudeta.



Iako su se školjke cistile na licu mjesta, dragocjeni biseri nisu pronadeni, ali vecer je bila pravi gastronomsko-glazbeni biser. Tome su pridonijeli i mladi i talentirani Balwan city kidsi, koji su jazz klasicima stvorili nenametljivu glazbenu podlogu za ugodno cavrljanje uz cašicu probranog istarskog vina koje se i te veceri tocilo na štandu Vinistre.

Znatiželjni turisti okupili su se oko ribara i školjaka, gurmani u šatoru Naše Kužine, oni istancanog nepca na šanku Vinistre, dok su oni željni pravog ljetnog provoda u petak poceli plesati ispred MTV-ovog stagea nasuprot crvenom tepihu Istria & Gourmet paviljona.


Podijeli: Facebook Twiter