Za konje na plaži nadležni komunalci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Je li konjima mjesto uz plažu kod Cervar Porta, pitaju se citatelji koji su reagirali na prisutnost tih životinja, o kojima nitko ne brine, ili brine slabo. Vlasnik je, naime, dva konja smjestio u šumarak, uz biciklisticku stazu, a navodno su bili tu i lani. Po rijecima jednog citatelja, povremeno prošecu do plaže i kupaca, a njihov izmet, koji nitko ne cisti, zaudara nadaleko. Navodno je vlasnik poznat, ali i teško pristupacan zbog naprasite cudi.

Konji koji slobodno lutaju uz plažu nekima mogu biti simpaticni, no drugi se mogu uplašiti velikih životinja bez nadzora. Jesu li to isti oni koji su lani u svibnju bili ostavljeni na Punti Bussoli, o cemu smo tada pisali, bilo je prvo što nam je palo na pamet. I tada se, kao i sada, radilo o dva konja i naprasitom vlasniku. Provjerili smo u gradskom komunalnom uredu i saznali da ništa o tome ne znaju. Sjecaju se, doduše, prošlogodišnje price, koju je potaknuo vijecnik na aktualnom satu i koja je rezultirala zajednickim izlaskom na teren veterinarskog i stocarskog inspektora s komunalnim redarima.

"Konji su imali žig, bili su u dobrom stanju, a inspektori su rekli da ce pokrenuti upravni postupak. Na pocetku ove turisticke sezone komunalni redari nisu uocili konje na Punti Bussoli", rekao nam je njihov šef Goran Antolovic.

Veterinarska inspektorica Rajka Lesic obišla je prije nekoliko dana konje u Cervar Portu i kaže da su, što se njenog resora tice, oni u redu, zdravi su i uhranjeni, s njima vlasnik postupa u okviru zakona. Stocarski inspektor Tomislav Eskericic rekao nam je da lani nije pokrenuo nikakav upravni postupak jer su konji bili unutar naseljenog mjesta, gdje on nema ingerencije. To je u nadležnosti komunalnih redara, po gradskoj uredbi o držanju životinja. "Rekao sam to i lani komunalnim redarima, a od tada se ništa nije promijenilo. Ako su konji na javnim gradskim površinama, njihovo držanje mogu s vlasnikom regulirati jedino komunalni redari", bio je jasan Eskericic.


Podijeli: Facebook Twiter