Za kobno trovanje u Bačvi osumnjičen dimnjačar


Punih sedam mjeseci nakon što su u agroturizmu Milena u mjestu Bačva kod Višnjana smrtno stradali Patrik Blaško (27) i Lara Nikolić (22) iz Poreča, i to uslijed trovanja ugljičnim monoksidom, pulsko Županijsko državno odvjetništvo pokrenulo je istragu protiv 24-godišnjeg dimnjačara kojeg se sumnjiči da je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti dovođenjem u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Odvjetništvo je na svojoj internetskoj stranici jučer objavilo da se sumnja da je 24-godišnjak 18. srpnja prošle godine, dakle tri mjeseca prije nego se desila tragedija, obavljajući poslove dimnjačara propustio provjeriti ispravnost i funkcioniranje dimnjaka koji je spojen na plinski kotao. Dimnjačar stoga nije utvrdio da je dimnjak tehnički neispravan pa opskrbljivača nije ni obavijestio da obustavi opskrbu plinom dok se dimovodni objekt ne dovede u ispravno stanje.

Ti propusti kulminirali su tragedijom 25. listopada lani, jutro nakon svadbenog slavlja koje se prethodne večeri održavalo u agroturizmu. Patrik Blaško i Lara Nikolić preminuli su u sobi na katu u kojoj su spavali, a ugušio ih je ugljični monoksid koji je izlazio kroz električne instalacije i klima-uređaj.

Budući da je kaznenim djelom prouzročena smrt više osoba, osumnjičenom dimnjačaru prijeti zatvorska kazna od tri do 15 godina. (M. Vu.)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD 31. SVIBNJA


Podijeli: Facebook Twiter