Za jubilej Ulyssesa koncert u Areni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Brijunsko kazalište Ulysses ove ce godine proslaviti 10. obljetnicu postojanja i kontinuiranog djelovanja. Prvo ce desetljece rada, kako nam je rekla glasnogovornica Marina Vujcic, obilježiti velikim koncertom u pulskoj Areni.

- Na koncertu ce nastupiti svi glazbenici koji su posljednjih 10 godina nastupali na tvrdavi Minor, bilo kao sudionici predstava, bilo da su imali samostalne koncerte, a vjerojatno ce pjevati i neki glumci. Koncert ce se održati 10. srpnja, veli Vujcic.

Izmedu ostalih, na brijunskim koncertima u organizaciji Ulyssesa do sada su nastupali ?orde Balaševic, Darko Rundek i Isabel, Josipa Lisac, Livio Morosin Band, Putokazi i drugi.

Vujcic najavljuje da je u pripremi i nova predstava, Shakespeareova "Oluja", koja ce se na Malom Brijunu uprizoriti krajem srpnja. O projektu nam nije mogla reci detalje jer je glumacka podjela tek pocela, a uskoro ce se znati više.

Tijekom kolovoza reprizirat ce se uspješnice iz ranijih godina "Don Juan", "Pijana noc 1918". i "Kralj Lear" (svaki vikend jedan naslov).

Kazalište Ulysses su osnovali 2001. glumac i redatelj Rade Šerbedžija i pokojni Borislav Vujcic, književnik i dramaticar. Svojim imenom ono je hommage Jamesu Joyceu, književniku cija biografija i djelo svjedoce o nazocnosti na ovom otocju.

Prva predstava Ulyssesa na Malom Brijunu bila je "Kralj Lear" 2001., a reprizirana je svih narednih sezona i postala je zaštitni znak ovoga kazališta. Godinu dana kasnije izvedena je "Medeja", a 2003. "Marat Sade". "Play Beckett" uprizoren je 2004., a "Hamlet" 2005. Pandurov "Tesla Electric Company" bio je na sceni 2006.

Cak dvije su predstave izvedene 2007., i to "Balade Petrice Kerempuha" i" Pijana noc 1918.", a dvije su bile na repertoaru i godinu kasnije - "Kaligula" te "Romeo i Julija '68", dok je lani bio na programu "Don Juan". Najviše je predstava režirala Lenka Udovicki, dvije Tomaž Pandur te jednu Paolo Magelli.


Podijeli: Facebook Twiter