Za jednu kunu skuplja voda

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od 1. sijecnja žitelji Opcine Ližnjan placat ce vodu jednu kunu skuplje po kubicnom metru. Odluka je to ližnjanskog vijeca usvojena na ovotjednoj sjednici, radi uvodenja posebne naknade za sufinanciranje izgradnje sustava javne odvodnje i zaštite voda Istarske županije na podrucju opcine.

Oporbeni vijecnik Pavao Gaborovic, iako je na koncu glasao za usvajanje te odluke, zapitao se pred ližnjanskim vijecem o isplativosti tog, kako je rekao, novog nameta za mještane te upitao što ce time opcina dobiti. Nacelnik Srecko Ševerlica pojasnio je da se zapravo radi o županijskoj odluci s pocetka 2007. godine te da tu naknadu vec godinama placaju žitelji drugih opcina.

"Opcina je dosad sredstva za tu naknadu osiguravala iz proracuna da bi što manje financijski opterecivali mještane opcine. Medutim, to više nije moguce", rekao je Ševerlica. Takoder, u obrazloženju odluke navedeno je da Opcina Ližnjan u posljednje cetiri godine nije poskupljivala cijene komunalnih usluga, grobne naknade, cijene grobnih mjesta, posebnih prireza porezu i ostalih obveza stoga je, da bi se to ocuvalo, neophodno uvesti posebnu naknadnu za vodu.


Podijeli: Facebook Twiter