Za izgorjeli apartman šteta nekoliko stotina tisuća kuna

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

Policijski službenici, zajedno s inspektorom zaštite od požara, obavili su očevid požara kuće koji se dogodio 23. prosinca oko 12 sati, u Ulici Munida u Medulinu i u kojem nitko nije ozlijeđen, ali je u potpunosti izgorio apartman.
 
Utvrđeno je da se apartman, u vlasništvu 61-godišnjaka, veže na susjednu kuću, u vlasništvu 50-godišnjaka, te da je kroz pukotine dimnjaka, na koji je priključena peć na kruta goriva koja se nalazi u kući 50-godišnjaka i uslijed izloženosti visokim temperaturama, došlo do isušivanja drvene grede na stropu apartmana, a koja prolazi pored pukotine dimnjaka. Greda se potom zapalila, a vatra se dalje proširila na krov apartmana i dio krova kuće 50-godišnjaka.
 
Požar su ugasili djelatnici JVP-a Pula u 16 sati, a nastala materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko stotina tisuća kuna, s obzirom na to da je, osim krova, izgorio i cijeli apartman. 
 
Zbog intervencije vatrogasaca, od 12.30 do 13.30 sati, ŽC 5119 u Medulinu, od kružnog toka na ulazu u Medulin do kružnog toka za Ulicu Brajdine, bila je zatvorena za sav promet. (M. Ko.)

Podijeli: Facebook Twiter