Za Istru 1961 najveci protivnik je najveci motiv

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sezona lovostaja, kada je domaci nogomet u pitanju, konacno je zakljucena. Sutra s pocetkom u 15 sati nogometaši Istre 1961 predstaviti ce se svojoj publici. Zbog cuvanja travnjaka na pulskoj "bombonijeri" trener Igor Pamic svoje je igrace vodio od Rovinja preko Rovinjskog Sela do Umaga i Novigrada. Tako je dobar dio zapadne Istre imao vec prilike na terenu vidjeti u proteklom prijelaznom roku pristigla pojacanja, njih cak osam, jedino ih još Puljani nisu vidjeli. Imat ce prilike danas. I to ne protiv bilo kojeg suparnika, vec onog najjaceg.

Zeleno-žuti na Gradskom stadionu "Aldo Drosina" ogledat ce s Dinamom u prvom susretu cetvrtfinala Kupa Hrvatske. Trebali su se ti susreti odigrati još tijekom jesenske polusezone, ali su zbog obaveza modrih u Ligi prvaka i zimskih uvjeta prebaceni za proljetnu polusezonu.

Proljetna premijera ponuditi ce im vidno pojacanu pulsku momcad u ogledu s najboljom hrvatskom momcadi. Križman, Bacelic Grgic, Alen Pamic, Havojic i ostala nova lica u pulskoj svlacionici protiv Badelja, Šimunica, Vide, Kelave, Beqiraja, Vrsaljka i nadolazece zvijezde hrvatskog nogometa Kovacica. Trener Igor Pamic protiv novog šefa modre struke, Ante Cacica. I dodatna zanimljivost, u ovom su pulskom ogledu gosti zapravo domacini. Dinamo je domaca momcad, a Puljani gostuju na vlastitom travnjaku.

- Zaista smo na startu dobili dva najjaca suparnika, a nema za nas igrace veceg motiva nego pred svojom publikom zaigrati protiv najboljih. Svi znamo tko je Dinamo i koje su kvalitete njegovi igraci, ali na travnjaku cemo biti 11 protiv 11 i vidjet cemo kako ce utakmica završiti - rekao je pouzdani stoper Istre 1961 Luka Maric ne odajuci nicim da bi mogao podleci tremi. - Znam da mnogi misle da cemo se zatvoriti pred Manceom, ali ne pada nam na pamet da se samo branimo. Igramo pred našom publikom i nastojat cemo napasti što više.

Jasno, pitat ce se nešto i suparnika. Mislim da smo se dobro uigrali u ovim pripremama i da možemo zaustaviti odlicne napadace modrih. Pretpostavljam da cemo cuvati Krstanovica i Beqiraja i nadam se da cemo to napraviti na najbolji moguci nacin. Jesu odlicni napadaci, ali su isto igraci kao i mi. A naš ce motiv danas sigurno biti daleko veci od njihovog - dodao je Maric.

Jucerašnje jutro donijelo je još poneku boru na celo trenera Pamica. Situacija s ozljedom Mancea nije nudila previše izgleda da ce se sjajni Rijecanin danas ipak naci pred pulskim golom. Osim Mancea izvan sastava sigurno ce biti i Kristijan Batelic koji je upucen na lijecnicke pretrage. Sumnja se na mononukleozu. (R. CAR)

OPŠIRNIJE U OVOJ TEMI U IZDANJU GLASA ISTRE OD SUBOTE.


Podijeli: Facebook Twiter