Za Istru 1961 kratka stanka, intenzivan trening

Elvis Peršić (M. MIJOŠEK)
Elvis Peršić (M. MIJOŠEK)

Jedna od stvari koju su kod nogometaša Istre 1961 tijekom ove sezone svi isticali bila je njihova odlična fizička pripremljenost. Na prste jedne ruke mogle bi se nabrojati utakmice tijekom kojih Puljani u završnicama nisu bili fizički dominantnija i spremnija momčad. Zasluge za taj aspekt, uz naravno trenera Igora Pamića koji je u svakom trenutku znao za što su njegovi puleni spremni te bi ovisno o kadru s kojim je u tom trenutku raspolagao složio i taktiku, nesumnjivo idu na račun Elvisa Peršića, člana njegova stručnog stožera zaduženog za kondicijsku pripremu igrača.

- Prezadovoljan sam kako smo odradili sezonu, nije previše dvojio Elvis Peršić, kondicijski trener Istre 1961. - Uvjeti koje smo imali tijekom priprema bili su bolji od onih uoči prošle sezone, preko ljeta smo bili na Rogli, zimi se pripremali u Rovinju i to se odmah vidjelo na rezultatu.

Kako se sada radi u pulskim redovima najbolje su mogli osjetiti na svojoj koži novopridošli igrači kojima nije bilo lako pratiti ritam treninga. Tako je i jedan Ilija Sivonjić, prolaznik kroz "zeleno-žutu" svlačionicu koji je bio član Dinama, Rijeke, Lokomotive i Intera, priznao da kad je dolazio u Pulu nije mogao ni sanjati da se ovdje tako trenira.

- Mi smo sada na jednom drugom nivou. Na ovim zadnjim pripremama podigli smo intenzitet i ovo više nije ona Istra 1961 otprije godinu ili dvije. Vizualno ti treninzi možda izgledaju isto, ali štoperica pokazuje nešto drugo, a to je da svi naši igrači sada idu 20 posto brže i jače, naglasio je Peršić.

Slijedi nikad kraća pauza između dvije sezone, samo dva tjedna, i već 10. lipnja kreću nove pripreme koje će također biti skraćene na pet tjedana. Dva će se tjedna trenirati u Puli, potom slijedi desetak dana Rogle, nakon čega će se završna glazura "udariti" opet u Puli.

- Specifična je to situacija, ali kako drugima tako i nama te nećemo sada zbog toga kukati. Naglasak će biti na intenzitetu, ne na količini jer se nema vremena i prvenstveno će ipak biti uigrati momčad, a drugo što se stigne. Trener Pamić će pred mene postaviti neke specifične stvari i ja ću to odraditi po njegovim zahtjevima, a onda će on to uskladiti sa svojim dijelom treninga gdje će se raditi na taktici i uigravanju. Važni su uvjeti, ako oni budu na razini lanjskih, sigurno ćemo biti pravi kad počne ono pravo, nije dvojio Peršić. (Ivica CEROVAC)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter