Za intelektualne usluge 3,6 milijuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednica pulskog HDZ-a Lovorka Tomicic ogorcena je što se rezultati revizije prošlogodišnjeg poslovanja gradske uprave, koju je još u srpnju provela pazinska podružnica Državnog ureda za reviziju, nece naci na dnevnom redu Gradskog vijeca, cime ce se, tvrdi, sprijeciti rasprava o brojnim nepravilnostima u radu pulske administracije. Po njenim rijecima, nalaz je pokazao da Grad za naplatu potraživanja u iznosu od 37,9 milijuna kuna, odnosno 30 posto dospjelih potraživanja, nije poduzimao odgovarajuce mjere naplate te je trgovackim društvima u vlasništvu i suvlasništvu prenio proracunska sredstva u iznosu od 14,6 milijuna kuna bez prethodno uredenih imovinskopravnih odnosa, cime, tvrdi Tomicic, nije osiguran potpuni pregled imovine.

Janko Žužic je upozorio da je Grad na intelektualne usluge lani potrošio 3,6 milijuna kuna, dok su od spomenicke rente prikupljena 1,3 milijuna kuna koja i dalje stoje na žiro racunu. Žužic tvrdi da je revizija pokazala neposredan dug u iznosu od 202 milijuna kuna, što bi iduce godine u pitanje moglo dovesti solventnost Grada.

"Za 71 posto dospjelih potraživanja, koja iznose 92,5 milijuna kuna, pokrenuti su postupci za naplatu novcane vrijednosti od samo 15 milijuna kuna, dok za ostatak od 77,5 milijuna kuna ništa nije pokrenuto. Ako znamo da Grad pod pokretanjem postupka smatra slanje opomena, tada je iznos zanemarenog novca još veci. Otvorena su i cetiri racuna za kreditiranje programa malog poduzetništva, s tim da na tim racunima nema nikakvih sredstava", rekao je Žužic te dodao da je Grad poljoprivrednicima i obrtnicima davao subvencije od jadnih 412 tisuca kuna, dok je samo pulski Centar za poduzetništvo dobio 120 tisuca kuna. To pokazuje, zakljucio je, da Grad ne vodi racuna o zadržavanju postojecih i otvaranju novih radnih mjesta.


Podijeli: Facebook Twiter