Za informaciju o ubojici Radmile Marković 50.000 kn

(Arhiva GI)
(Arhiva GI)

Više od četiri godine nakon ubojstva 78-godišnje Puljanke Radmile Marković ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske Ranko Ostojić donio je odluku o javnom raspisivanju nagrade od 50.000 kuna za davanje obavijesti koja će rezultirati ili pridonijeti otkrivanju i uhićenju počinitelja ovog teškog kaznenog djela.

Tijelo Radmile Marković pronađeno je u subotu, 29. siječnja 2011. godine oko 19.30 sati, u njezinom stanu u De Franceschijevoj ulici u pulskom naselju Veruda Porat. Provedenim izvidima i obavljenom obdukcijom utvrđeno je da je žena umrla nasilnom smrću, odnosno da je usmrćena udarcima nepoznatim predmetom.

- Usprkos provedenom opsežnom kriminalističkom istraživanju, policijski službenici nisu došli do saznanja koja bi ukazala na identitet počinitelja, pojasnio je ministar odluku o raspisivanju nagrade. O ovom neriješenom ubojstvu pisali smo u više navrata, no nitko od građana koji bi možda mogli imati neka korisna saznanja nije se dosad obratio policiji.

Netom nakon što je pronađena mrtva nagađalo se da joj je pozlilo te da je nezgodno pala udarivši glavom o tlo i preminula. No obdukcija je pokazala da je ubijena udarcima nepoznatim predmetom.

Puljanka se prije smrti dulje vrijeme družila s vršnjakom Mihaelom Lebarom iz Pule. Oboje su ostali bez bračnih drugova, a upoznali su se preko zajedničkih prijatelja. Mihael Lebar našem je novinaru ispričao da je, par dana prije nego što je ubijena, Radmila iz njegovog stana u Mažuranićevoj ulici otišla u svoj stan na Verudi Porat. Trebala je navodno nešto riješiti, a u subotu su njih dvoje Lebarovim autom planirali otići do Kopra da bi Mihael ondje podignuo svoju mirovinu.

Što je točno trebala srediti Radmila Marković Lebaru je ostalo nepoznato. Posljednji je put viđena živa kada je otišla u obližnju prodavaonicu. Njezina kćer upravo je tada doputovala iz inozemstva i nazivala je majku koja se nije javljala. Radmilu je bezuspješno nazivala i unuka.

U subotu navečer Radmilina kćer i unuka pomislile su na najgore, da joj je pozlilo ili je završila u bolnici bez njihova znanja. Uputile su se u stan, no bio je zaključan iznutra. Ubrzo su pred zgradu u De Franceshijevoj stigla vozila hitne pomoći, vatrogasaca, a na terasu stana u prizemlju popela se Radmilina kćer koja se šokirala kada je rukom podigla roletu. Njezina majka ležala je na podu kuhinje u lokvi krvi.  (M. KOŠTA)


 


Podijeli: Facebook Twiter