Za informaciju o trovanju mačke novčana nagrada

Najviše trovanja ima na Kaštanjeru i Verudi (N. LAZAREVIĆ)
Najviše trovanja ima na Kaštanjeru i Verudi (N. LAZAREVIĆ)

U redakciju nam se javio ogorčeni Puljanin Jani Kumlanc  riječima kako mu je netko otrovao dvije mačke. "Mačke povraćaju krv, jedna nažalost nije preživjela, a druga se i dalje bori za život". Napominje kako je riječ je o dugogodišnjem kućnom mačku koji, kao i sve mačke, odlaze izvan kuće no nikome ne šteti.

Problem oko Bille

- Situacija se zapravo ponavlja već mjesecima, a koliko sam shvatio nekome su na meti mačke koje se nalaze uokolo Bille, navodi Kumlanc i dodaje da su najprije mislili da su se otrovale mišomorom, no iz Zavoda za javno zdravstvu su im pojasnili da oni ništa nisu bacali, a da mačka neće pojesti krepanog, odnosno otrovnog miša.

- Dakle, radi se o očito poremećenoj osobi koja uživa u tuđoj patnji. Ja sam svoje mačke pronašao, no druge koje nemaju svoje vlasnike ili ne stignu kućama na vrijeme ostaju i umiru u najgorim mukama na cesti. Dogodit će nam se neka epidemija, nitko o tome ne razmišlja, kao ni o činjenici da je blizu park i da je kvart pun mališana. Ovo je strašno, ne čekajmo da se dogodi veća strahota, upozorava Kumlanc.

Navodeći da je o svemu upozorio policiju, koja je izašla i na uviđaj, veli da je spreman dati nagradu onome tko mu otkrije tko je trovač/trovačica ili o tome ima neku relevantnu informaciju.

Kazneno djelo

- Ljubimac nam je u mukama, pitanje je hoće li preživjeti i ovome se mora stati na kraj. Stoga sam odlučio dati nagradu za informaciju o trovaču, navodi Kumlanc i dodaje da će angažirati i privatnu detektivsku agenciju kako bi se trovač ili trovačica otkrili i predali policiji i pravdi. Također naglašava da su mu iz policije kazali da je riječ o kaznenom djelu za kojeg osoba može dobiti i do dvije godine zatvora. Informacije se mogu javiti na broj telefona 091/333-57-33.

Nažalost, o ovoj smo temi više puta pisali i trovanja se događanju po cijelome gradu, na što nas je nedavno upozorila i predsjednica Udruge za zaštitu životinja "Ruka šapi" Sanja Čubrilo, navodeći kako su najproblematičniji gradski kvartovi upravo Kaštanjer i Veruda. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter