Za informacije o napadacima na Miljuša i Galinca 50 tisuca kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministarstvo unutarnjih poslova odlucilo je raspisati nagrade za dojavljivanje informacija koje bi trebale omoguciti otkrivanje i uhicivanje napadaca na novinara Dušana Miljuša te predsjednika Uprave Industrogradnje Josipa Galinca.

Obojica su napadnuta prošle godine, Miljuš u lipnju, a Galinec u rujnu. MUP je ponudio po 50.000 kuna za informacije. Tako su ova dva slucaja, za koja ministar Tomislav Karamarko i ravnatelj policije Vladimir Faber vec duže vrijeme obecavaju rješenje, postala rijetkost u Hrvatskoj, s obzirom na to da policija gotovo nikada ne daje nagrade za informacije. U tekstu o raspisivanju nagrade navodi se da informacija mora dovesti do uhicenja pocinitelja i narucitelja ovih premlacivanja.

Novinar Miljuš pretucen je prije malo više od godinu dana u blizini svoje zgrade. Do danas ima policijsku zaštitu, a nitko nije ni pod sumnjom da je odgovoran za napad na njega. Josip Galinec pretucen je pak iza zgrade Ministarstva gospodarstva, a u njegovom se slucaju jedno vrijeme ozbiljno spekuliralo da je financijskim poslovanjem stao na žulj «opasnim krugovima». Zanimljivo je da nagrada nije ponudena osobi koja bi mogla imati informacije koje bi dovele do pronalaska narucitelja premlacivanja Ivana Radenovica, što policija ocigledno danas vodi kao riješen slucaj.


Podijeli: Facebook Twiter