Za grobno mjesto više od tisucu zahtjeva

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na zadnjoj sjednici Gradskog vijeca direktor Monte Gira Darko Buršic dao je hodogram proširenja tog groblja. Izvodac radova TGT Adriatik 10. studenog uveden je u posao i tada su zapoceli teci rokovi, odnosno onaj krajnji od 200 radnih dana za dovršetak proširenja na dvije lokacije.

- Rijec je o radovima vrijednim ukupno 8,9 milijuna kuna. Prvi ugovor je vec potpisan i on definira trajanje radova od 120 radnih dana. Poslije cemo sklapati drugi ugovor za dodatne radove do ukupno 200 radnih dana. Trenutno se izvode zemljani, betonski i instalaterski radovi. Konkretno, 90 posto zemljanih radova predvidenih projektom je gotovo i 10 grobnica za šest osoba je zabetonirano. Medutim, moram reci da se na lokaciji pored samog ulaza otvorila zemljana kaverna koju treba premostiti, rekao je direktor Buršic.

Dodao je da bi do listopada 2012. godine izvodac trebao dovršiti posao, a potom su predvidjeli još mjesec dana vremena za eventualne nepredvidene ili dodatne radove.

- U svakom slucaju, kako smo i predvidjeli, u sijecnju 2013. godine gradanima cemo moci ustupiti objekte na korištenje, s tim da ce korisnici koji imaju pokojnike na privremenim mjestima imati prednost, istaknuo je Buršic.

Jucer nas je Buršic izvijestio da je kaverna sanirana te da je pronaden nacin kako je premostiti, odnosno kaverna je zalivena betonom da se s godinama ne bi ulegnula zemlja. Ponovio je da kaverna nije zaustavila radove te da napreduju prema utvrdenom rasporedu.

Što se tice prednosti za dobivanje grobnog mjesta, Buršic veli da ce je imati one osobe koje vec imaju pokojnike u posudenim grobnicama i grobnicama na komunalnom polju i kosturnicama. Zahtjeva ima puno, kaže, sada ih vec ima više od tisucu. Gradani ce do grobnih mjesta moci doci putem natjecaja, odnosno licitacije za ona mjesta za koja obitelji nisu uredno placali naknadu, s time da cijene onih mjesta koja se budu ustupala na trajno korištenje nece biti vece od dosadašnjih.

Pocetna cijena grobne parcele bit ce oko 18 tisuca kuna, grobnice s tri mjesta 27 tisuca, a sa šest mjesta 36 tisuca kuna. Cijena dvostruke niše iznosile bi oko devet tisuca kuna, jednostruke sedam, a niše za urne oko šest tisuca kuna. (N. S.)


Podijeli: Facebook Twiter