Za gradski novac natjece se 181 program

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ukupno 181 prijava pristigla je na adresu Upravnog odjela za društvene djelatnosti, odnosno Odsjeka za kulturu Grada Pule za uvrštenje u Program javnih potreba u kulturi za sljedecu godinu.

Potvrdila nam je to Lidija Musi, voditeljica odsjeka, te dodala da je najviše projekata i prijedloga prijavljeno za glazbene i glazbeno-scenske programe (38) te one iz domene likovnosti (31).

Veliki broj je i prijava za nakladnicku djelatnost i otkup knjiga, sveukupno 35. Sljedece na listi prijava su one iz podrucja zaštite i ocuvanja kulturnih dobara, ukupno 23, dok je 19 prijedloga iz domene scenske, dramske i filmske djelatnosti, deset je iz podrucja novih medijskih kultura.

Musi napominje da su svoje programe na njihovu adresu proslijedile i gradske ustanove - Istarsko narodno kazalište - Gradsko kazalište Pula, Gradska knjižnica i citaonica te Javna ustanova Pula Film Festival.

Pristigle ce prijavnice ovog tjedna procjenjivati kulturna vijeca, a na temelju njihovih zakljucaka u prijedlog Programa javnih potreba u kulturi za 2011. godinu uvrštavat ce se oni koji budu ocijenjeni najvišom ocjenom, "A".

Takoder, pojašnjava da se donošenje proracuna ocekuje do konca prosinca, nakon rebalansa, dok ce Odsjek za kulturu do kraja ovog mjeseca imati prvu procjenu prijedloga programa.

Podsjecamo da su unatoc povecanju rashoda Odjelu za društvene djelatnosti, oni smanjeni po drugim stavkama prema posljednjem prijedlogu rebalansa, pa su tako programi u kulturi umanjeni za 2,1 milijun kuna.


Podijeli: Facebook Twiter